To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - [ALL] "tykanie" w silniku

Anonymous - 29-02-2008, 22:05
Temat postu: [ALL] "tykanie" w silniku
Cześć
Ostatnio zauważyłem że w moim miśq coś metalicznie tyka pod maska gdzieś w rejonie prawej strony patrzac od kierowcy z czestotliwoscia okolo 2 razy na sekunde nie zmienia tempa przy zwiekszaniu obrotow ani nic z tych rzeczy jest jednostajny jedyne co zauwazylem to jak silnik jest cieplejszy to juz nie wydaje takiego odglosu i moje pytanie na coż to mogł moj misiu "zachorowac"??
Z góry dziekuje

Anonymous - 01-03-2008, 02:08

proponuje otworzyc maske i dokladnie sie wsluchac z ktorego elementu slychac ten odglos
Miroslaw1305 - 01-03-2008, 16:34

czy ten odgłos jest też gdy samochód stoi,a silnik pracuje :?: :?: :?:
Anonymous - 01-03-2008, 19:24

nie tylko przy wlaczonym silniku wydaje mi sie jakby kolo alternatora
Anonymous - 02-03-2008, 01:02

hmm celujesz w koło alternatora ?

To moze pasek wielorowkowy czy wieloklinowy nie pamietam jak to sie nazywa w kazdym razie jakies 3 miesiace temu wymienialem pasek na nowy.

Po drodze miałem do takiego pier.... niczka w wawce przy ulicy Raszynskiej... kupiłem... gość skasował mnie na 50 zl... montaż we własnym zakresie... po około 4 godzinach od założenia zaczęło coś pukać.... hmmm myślę co to jest... pojechałem do brata a ten po krótkiej chwili mówi patrz i słuchaj... wziął szklankę wody i polał na ten pasek... nagle cisza... działa !!! niestety woda wyschła i po chwili to samo... dziś mam nowy pasek ale już z JC koszt ca 20 zł działa ponad 2 miesiące i cisza...

pozdrawiam
Marcin

Anonymous - 02-03-2008, 08:37

postaram sie jutro to sprawdzic i dam odp

[ Dodano: 04-03-2008, 00:37 ]
ok jush po klopocie wszystko dzialanic nie tyka wymienilem pasek i GiT dzieki wszystkim

wojtas20 - 04-03-2008, 23:00

jak już napisał mój poprzednik to raczej ten pasek, ja również spotkałem się z takim przypadkiem i wymiana pomogła :) :wink:
Marcin-Krak - 04-03-2008, 23:08

Ja mam pytanie - czy zwlekanie z wymianą tego paska może mieć jakieś szkodliwe działanie i wpływ na silnik :?: :roll:
Anonymous - 05-03-2008, 20:00

Cytat:
Ja mam pytanie - czy zwlekanie z wymianą tego paska może mieć jakieś szkodliwe działanie i wpływ na silnik

Odpowiedz brzmi NIE... po za wkur.... tykaniem co odbije sie na pewno na zdrowiu :)

a tak powaznie: tykanie powstaje z niedokładności wykonania ów paska czyli - szerokosc/wysokosc rowków jest zla... nie trzyma parametrow producenta innymi slowy nie pasuja idealnie do rowkow w kole np alternatora...

pozdrawiam
Marcin