To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9DI-D] skokowe spalanie

Anonymous - 01-03-2008, 16:41
Temat postu: [Cari 1.9DI-D] skokowe spalanie
witam! ostatnio zauważyłem takie dziwne zachowanie, a mianowicie skokowe zużycie paliwa: raz pali normalnie, a raz więcej. gdy pali więcej spada moc. co to może być? czy kto¶ może co¶ wiedzieć na ten temat? pozdrawiam.
kielurkk - 02-03-2008, 13:26

opisz to dokładniej. Sk±d wiesz że pali więcej? Na jakim¶ dłuższym odcinku to sprawdzałe¶? Utrata mocy jest chwilowa czy długotrwała? Dymi podczas spadku mocy?
Anonymous - 03-03-2008, 17:34

Jaki przebieg? Bardzo istotne, na jaki kolor dymi przy "zwiększonym spalaniu i spadku mocy". Może być turbina :/
Anonymous - 07-03-2008, 21:36

Ostatnio też miałem kłopoty ze spadkiem mocy. Okazało się że jaki¶ szkodnik przegryzł mi gumowy przewodzik od silniczka podci¶nienia palprzyczyn± spadku mocy u Ciebie może być ten silniczek jak przewody s± całe. To taka czarno biała mała tuba nad turbin±. SprawdĽ to a dopiero weĽ się za turbine. :)

[ Dodano: 07-03-2008, 21:39 ]
Ostatnio też miałem kłopoty ze spadkiem mocy. Okazało się że jaki¶ szkodnik przegryzł mi gumowy przewodzik od silniczka podci¶nienia paliwa. Przyczyn± spadku mocy u Ciebie może być ten silniczek jak przewody s± całe. To taka czarno biała mała tuba nad turbin±. SprawdĽ to a dopiero weĽ się za turbine. :)

Anonymous - 08-03-2008, 18:59

stwierdziłem to po tym, iż raz ¶rednie wskazanie spalania jest w normie na stałej trasie pali 5,5 l/100, a czę¶ciej niestety więcej do 7 l/100. widać to również po tym jak szybko spada wskazówka od poziomu paliwa, no i odczuwalny jest wtedy spadek mocy. nie udało mi się nigdy dokładnie tego sprawdzić na podstawie tankowania, bo jak gdy raz jest tak a raz tak :-) . co do turbiny to jest po regeneracji bo zaczęła przepuszczać olej. zastanawia mnie ten silniczek podci¶nienia paliwa: co to jest?