To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] Wlew paliwa

Anonymous - 07-03-2008, 14:37
Temat postu: [ALL] Wlew paliwa
Panowie, odpadła mi sprężynka od klapki od wlewu paliwa i nikt nie wie, w którym miejscu ją przymocować - czy na klapce, czy na korku i gdzie konkretnie. Pomożecie? Może jakieś zdjęcie?
Anonymous - 07-03-2008, 14:59

Sprężynka-blaszka (jeśli ją masz na myśli) jest zamocowana od wewnętrz klaplki wlewu w okolucy zawiasów. Jest po prostu wsunięta.
Anonymous - 07-03-2008, 16:08

Blaszka mówisz? Ja tam jakąś sprężynkę miałam. W różne miejsca próbowałam ją przymocować, ale nie działało tak jak powinno.
Anonymous - 07-03-2008, 16:23

U mnie w obu samochodach jest sprężynująca blaszka wygięta w cos na kształt litery S.
Anonymous - 10-03-2008, 07:59

No to sprawa się komplikuje, bo ja mam jakąś sprężynkę.
waldi-1 - 10-03-2008, 09:46

moze chodzi ci o ten bolec co zamyka go centralny zamek, bolec wypadł a znalazłeś tylko sprężynke, bolec powinien sie wysunąc po zamknięciu samochodu
Anonymous - 11-03-2008, 10:28

„Znalazłaś” :) Już sama nie wiem, o co chodzi. Po prosu kiedyś nie mogłam otworzyć wlewu. Trzeba było na siłę, bo się całkiem zablokowało. Koledzy coś majstrowali i jak otworzyli, to wyleciała sprężynka. Koledzy powiedzieli, że jak się wewnątrz otwiera wajchą wlew, to klapka od wlewu nie odskakiwała, bo odpadła sprężynka. Przymocowali ją w jakimś przypadkowym miejscu (konkretnie na klapce od wlewu od wewnątrz), ale ona co chwile odpadała. W końcu odpadła zupełnie i znowu zamknęło się na amen. Ale dzisiaj jadę do mechanika w innej sprawie, więc może będzie miał jakiś pomysł.
waldi-1 - 11-03-2008, 13:56

o przepraszam bardzo koleżanko, oczywiście chciałem napisac znalazłaś , poprostu niepopatrzyłem na twój nik <kwiaty>