To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E3x 88-92] Mitsu Galant 1,8 GLSi B/G problem z uruchomienie

Anonymous - 21-03-2008, 22:58
Temat postu: [E3x 88-92] Mitsu Galant 1,8 GLSi B/G problem z uruchomienie
Mam problem z moim galantem. Jestem nowy na forum i tu chciałem uzyskać jak±¶ pomoc. Jeszcze dwa dni temu auto zachowywało sie normalnie ale wczoraj tj. w czwartek zaczoł sie dziwnie zachowywac: ogrzewanie przestało grzać, samochód zaczoł szarpac zgasł i strasznie smierdzało gazem.
Po otwarciu maski reduktor od gazu był cały biały to jest zamrożony a auto nie chciało odpalic.
Po około 2 godzinach auto odpaliło okazłao sie że na krućcach od gazu był wyciek płynu chłodniczego zostało to zrobione i było dobrze do czasu. Auto zaczeło gubic wolne obroty ale specjalnie sie tym nie przejmowałem. Galant stał około 8-9 godzin zanim go nie odpaliłem i tu niespodzianka pr±d jest ( kontrolka ładowania ) cisnienie oleju jest, rozrusznik kręci, ale auto nie odpala tak jakby prubowało ale nie daje rady.

POMOCY CO TO MOZE BYC. :cry:

piotru¶ - 23-03-2008, 13:52

Jesli reduktor był zamrożony to nie dochodził płyn chlodżacy ( ubytki płynu) lub je¶li ktos wymienial filtr gazu to zamienił pomyłkowo przewody gazowe , ale mimo to na samej pb powinien chodzić silnik zobacz korek oleju od spodu i olej czy nie ma plynu w oleju to skutkuje uszczelk± glowicy .
Anonymous - 24-03-2008, 09:08

sprawdĽ poziom płynu chłodniczego. ten objaw jest klasyczny dla jego zbyt małego poziomu.