To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Kontrolka CHECK ENGINE

misio-1992 - 29-03-2008, 16:53
Temat postu: Kontrolka CHECK ENGINE
Mam galanta 2.0 z 89 roku na gaz z automatem,i ostatnio podczas jazdy zbrakło mi gazu i zapaliła się kontrolka CHECK ENGINE.Po zatankowaniu gazu powyższa kontrolka zgasła.Z sytuacją taką spotkałem się po raz pierwszy.Czy może mi ktoś wyjaśnić z szanownych użytkowników Galantów co może być tego przyczyną :?:
Anonymous - 29-03-2008, 20:15

osobiscie nie radzę jezdzic az do pustego baku(gazu).mogla byc przerwa w doplywie paliwa,w zagazowanych japoncach check engine jest bardzo czuly, niektorym pali sie przez caly czas.
Anonymous - 31-03-2008, 19:48

U mnie się dzieje podobnie, jak np. przełączę z LPG na benzynę to świeci się CHECK przez jakąś chwilę a później gaśnie.
tomusn - 31-03-2008, 23:09

misio-1992 napisał/a:
Z sytuacją taką spotkałem się po raz pierwszy.Czy może mi ktoś wyjaśnić z szanownych użytkowników Galantów co może być tego przyczyną :?:
jak się pali to odczytaj błędy, jak się nie pali to też odczytaj może będzie miał w pamięci i będziesz wiedział. może brak gazu w dolocie (uboga mieszanka) wpłynął na prace jakiegoś czujnika - stąd check engine. po zgaszeniu i zapaleniu auta błąd się wyczyścił (powinien zostać w pamięci).
poza tym do wszystkich! masz gaz? powitaj check engine! i nie piszcie że się u was nie pali , gasi, da się wyregulować... ja o tym wiem!!! po prostu u mnie jak się pali to wiem czemu i tego nie naprawiam. bo albo tanio albo dobrze, wybrałem tanio.