[92-96]Galant E5xA - Problemy z dwójka Pomocy !!
Anonymous - 10-04-2008, 22:53 Temat postu: Problemy z dwójka Pomocy !! Hej witam wszystkich mitsumaniakow bardzo serdecznie.Od miesiaca jestem własicielem galancika 93 2.0 w benzynie.W aucie sie zakochalem wszystko narazie sprawauje sie ok z wyjatkiem no wlasnie .Mam problem z 2 ale tylko wtedy gdy auto jest zimne po przejchaniu powiedzmy 10 km dwojeczka wchodzi jak w masełko a przy porannym uruchomieniu niestety musze przechodzic odrazu z jedynki na trojeczke co mnie strasznie wkurza a dwojka za cholere nie chce wejsc tzn raz wrzucilem ale zgrzytnelo jak cholera .Aha z gdybym chcial ruszac autem nawet zimnym z dwojeczki to tez bez problemów poprostu gdy auto jest zimne nie da sie przejsc z jedynki na dwojke Dodam tylko ze luzie wszystkie biegi wchodza lekko wogole z zadnym innym biegiem nie mam problemów .nie jestem mechanikiem i srednio sie znam ale podejrzewam ze to wina synchornizatora.Jesli znacie kogos ktoo serwisuje mietki dajcie namiary byle tylko ze slaska aha no i jesli to synchornizator z jakimi kosztami musze sie liczyc z góry dzieki
roch_27 - 11-04-2008, 08:50
Niestety ale skrzynia manualna w Galancie ma to do siebie, że na zimnym mog± występować problemy z biegami.
Zazwyczaj z jedynka i dwójk± - na zimnym silniku.
Na pocz±tek trzeba zobaczyć jakim olejem jest zalana i ile go jest Jeżeli nie pomoże to możesz mieć synchronizator do wymiany.
Więcej na temat problemów ze skrzyni± biegów poczytasz w tym temacie a tu na temat wymiany
pozdro
Anonymous - 14-07-2008, 10:27
polecam ceramizer.pl - w starszym mi¶ku (przebieg teraz gdzies tak 240 tys) wymieniłem olej w skrzyni, wlałem 2 dawki i po paruset kilometrach biegi wchodz± jak w masło;-)
|
|
|