To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - Wymiana wykładziny podłogi ?

Anonymous - 12-04-2008, 10:14
Temat postu: Wymiana wykładziny podłogi ?
Czy ktokolwiek z Was próbował chociaż wymieniać wykładzine na podłodze w Colciku ? Można napewno dostać taką z rozbitka jakiegoś, ale szczerze to wolałbym wymienić na nówke, np. czarną jakąś albo coś. Macie jakieś pomysły? Ta u mnie jest już tak wydeptana, że żal dupe ściska :/
Marcin-Krak - 12-04-2008, 12:24

Kilka osób robiło coś takiego ;)

Co za problem kupić kawałek wykładziny w sklepie i dociąć ją na wymiar, a potem dać do obszycia :?: :roll:

Miroslaw1305 - 12-04-2008, 18:42

Przy okazji warto dokładnie obejżec dokładnie podłogę i usunąc wszelkie ogniska rdzy .
londolut - 12-04-2008, 18:50

Marcin-Krak napisał/a:
Co za problem kupić kawałek wykładziny w sklepie i dociąć ją na wymiar, a potem dać do obszycia :?: :roll:
Taki problem, że wykładzina w samochodzie jest profilowana i dopasowana bez zagięć i wgniotów do krzywizny wnętrza.
karolgt - 12-04-2008, 19:18

londolut napisał/a:
Marcin-Krak napisał/a:
Taki problem, że wykładzina w samochodzie jest profilowana i dopasowana bez zagięć i wgniotów do krzywizny wnętrza.

ale jest NOWA, a to duży plus.

Ja kupiłem rok temu wykładzine na metry - 40 zł za 2x4 metry (coś koło tego), więc naprawde grosze. Powiedzmy,że godzine zajęło mi wycięcie i wyprofilowanie wykładziny na podłoge bagażnika, ale napewno nie uzyskałbyś takiego efektu kupując starą wykładzine.

Napewno będzie sporo pracy z wycięciem wszystkiego i dopasowaniem, ale jest to możliwe i koszt takiej nowej wykładziny to ~100 zł.

ps. wykładzina która kupilem jest identyczna jak ta w Mondeo z ~2003 roku :)

stasiak86 jak będziesz chciał to poszukam zdjęć mojej wykładziny w bagażniku i Ci podeśle, albo wrzuce na forum.

Hugo - 12-04-2008, 19:27

Nie jesteście w stanie tak wyprofilować zwykłej wykładziny na podłogę żeby to ładnie wyglądało. Na pierwszy rzut oka będzie to lipa.
Twaróg - 12-04-2008, 19:54

A jakby zdjac stara wykladzine ze srodka auta i po prostu nakleic jakims dobrym klejem ta nowa na stara? Wtedy bedzie jak nowka juz wyprofilowana i bedzie mozna zalozyc ja do auta bez zabaw. Tylko trzeba by to zrobic naprawde dobrze, a nie na odp.... :) Szczerze powiem, ze mam w planach zmienic w swoim Misku przednie fotele, nastepnie tapicer i obszycie wszystkich siedzen i boczkow w aucie welurem no i bym chcial zmienic wykladzine podlogi zeby pasowala kolorystycznie. No i tu nasuwa sie pytanie czy lepiej zrobic u tapicera czy samemu, bo jezeli mam mu placic za zrobienie wykladziny podlogi powyzej 200 zl to podziekuje i wole sam.
Jogurt - 12-04-2008, 20:05

Twaróg napisał/a:
A jakby zdjac stara wykladzine ze srodka auta i po prostu nakleic jakims dobrym klejem ta nowa na stara? Wtedy bedzie jak nowka juz wyprofilowana i bedzie mozna zalozyc ja do auta bez zabaw.
a jak Ci dam kawał blachy i błotnik to też mi tak wyprofilujesz? bo chciałbym mieć nowy
Twaróg - 12-04-2008, 20:10

Hehehe dorzuc 0,5l czystej i tak to zrobie, ze zostanie jeszcze materialu na drugi blotnik :P
Jogurt - 12-04-2008, 20:17

Twaróg, 3mam za słowo :D
londolut - 13-04-2008, 01:05

stasiak86 napisał/a:
Ta u mnie jest już tak wydeptana, że żal dupe ściska :/
Kup dopasowane do auta, dobrej jakości dywaniki.
Hugo napisał/a:
Nie jesteście w stanie tak wyprofilować zwykłej wykładziny na podłogę żeby to ładnie wyglądało. Na pierwszy rzut oka będzie to lipa.
Confirmed
Twaróg napisał/a:
A jakby zdjac stara wykladzine ze srodka auta i po prostu nakleic jakims dobrym klejem ta nowa na stara? Wtedy bedzie jak nowka juz wyprofilowana i bedzie mozna zalozyc ja do auta bez zabaw
To dostaniesz brzuchy bo nowa wykładzina jest sztywna i ona raczej się nie podda tak łatwo
Twaróg napisał/a:
No i tu nasuwa sie pytanie czy lepiej zrobic u tapicera czy samemu, bo jezeli mam mu placic za zrobienie wykladziny podlogi powyzej 200 zl to podziekuje i wole sam.
Lepiej dać to do tapicera i zapłacić mu 200 lub nawet 300 i mieć odpowiednio zrobione wnętrze niż babrać się po łokcie w kleju, zniszczyć nowy materiał a przy okazji starą tapicerkę.
Tyle ode mnie :)