Problemy techniczne - >>>Problem z kontrolką od oleju<<<
Anonymous - 10-05-2008, 00:42 Temat postu: >>>Problem z kontrolką od oleju<<< witam wszystkich mam problem z kontrolką od oleju ktora mi zaczyna swieci podczas dłuszej jazdy, stania w korku choć oleju mam full ale kiedy mu dodam gazu ona gaśnie, jak ruszam autem to samo sie dzieje, równiez gaśnie , ale jak jezdze dłuzej autem po miescie to czy stoje czy jade rozpędzony do 70, swieci cały czas i niewiem co to jest czy czujnik czy olej wymienic bo nie zabardzo dobrze wygląda czy pompa jak ktoś miał podobny motyw jak by mógł to niech doradzi co mam zrobic w takim wypadku ps. jak wsiadam do auta i jezdze jeszcze na zimnym silniku to kontrolka nie swiec sie, dopiero po 25 mintowej jezdzie zaczyna swiecic :/
Hugo - 10-05-2008, 11:20
Czy silnik pracuje "normalnie"? Czy coś w nim stuka?
Bartek - 10-05-2008, 11:28
Zacznij od wymiany czujnika, jka nie pomoże - silnik do rozbiórki - przynajmniej pompa oleju
piotruś - 10-05-2008, 17:02
Bartek napisał/a: | Zacznij od wymiany czujnika, jka nie pomoże - silnik do rozbiórki - przynajmniej pompa oleju | potwierdzam miałem podobny problem i skończyło sie tylko na 17 zł. bo wymieniłem czujnik .a znam też nadgorliwych którzy już się umawiali na rozbiórkę silnika z mechanikiem .he........hee
Anonymous - 11-05-2008, 08:38
siemanko jednak tutaj kolega miał racje czujnik widze ze to czesta wada carismy wymieniłem czujnik i odrazu olej i hula okazało sie ze olej był juz do wymiany równiez tak to jest jak odrazu sie nie wymieni na czas dobrze ze tylko czujnik a w silniku nic nie stuka na szczesci dzienkuje za rade i pozdrawiam
|
|
|