To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] [ZAWIESZENIE] Mruczenie wspomagania ;)

Anonymous - 13-05-2008, 22:14
Temat postu: [MSS ALL] [ZAWIESZENIE] Mruczenie wspomagania ;)
Wynalazlem nowy dzwiek: mruczenie/popiskiwanie - mysle, ze to wspomaganie- w okolicach lewego przedniego kola i to tylko podczas ruchów kierownica.
Wiem ze jak dziala to musi byc slychac, ale drugiego nie slychac a i tej strony tez ni ebylo slychac. Nie przeszkadza zbytnio, ale nie chcialbym dac sie zaskoczyc czyms powazaniejszym w nieoczekwanym momencie.
Czymacie moze jakies sugestie? :)

JCH - 13-05-2008, 23:51

kolceros napisał/a:
Czymacie moze jakies sugestie?
Nooo.... Też mi tak pompa wspomagania mruczy gdzieś od stanu licznika 70 kkm. Szczególnie słychac po długiej jeździe przy jakimś parkowaniu, zawracaniu.... Teraz mam 115 kkm - mruczenie bez zmian.
Anonymous - 14-05-2008, 06:13

Widocznie Misiu musi mruczec ;) )
Dzieki za wsparcie duchowe :) ))

Anonymous - 23-05-2008, 14:28
Temat postu: popiskiwanie
Cześć,

u mnie też popiskuje - dźwięk podobny do tarcia gumy o metal. Niezbyt to uciążliwe i słychać tylko przy parkowaniu. W Auto TW powiedzieli, że to uroda układu kierowniczego w tych samochodach i autoryzowanym przez Mitsubishi sposobem wyeliminowania tego dźwięku jest wprowadzenie do przekładni, przy pomocy długiej igły, specjalnego smaru. Pan z Auto TW stwierdził, że operacja dosyć karkołomna bo jak się dobrze tą igłą nie trafi to do rozebrania jest kawał samochodu, więc on zaleca nie ruszać. Z resztą podobno niczym poważniejszym to popiskiwanie nie grozi.

Pozdrawiam,
Adam

cns80 - 23-05-2008, 22:37

adamas napisał/a:
u mnie też popiskuje - dźwięk podobny do tarcia gumy o metal.
Mam to samo. Olałem to. Wolę się przejmować tym czy piwo jest wystarczająco zimne :D a nie takimi drobiazgami.