[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1.5] Problem z Lancerem
Anonymous - 17-05-2008, 20:39 Temat postu: [C62A 1.5] Problem z Lancerem Mam problem z Lancerem. Samochód odpala, czasami jeździ cały czas dobrze, ale czasem zapala się kontrolka od silnika i samochód gaśnie. Musi chwile odstać by zapalił na nowo, ale po chwili i tak gaśnie znowu. Elektryk nie znalazł żadnych błędów, silnik też w idealnym stanie, jak ktoś miał taki problem i wie co to jest to proszę o kontakt w tym temacie.
P.S. Podejrzewam, że to wina komputera, lecz nie jestem pewny.
docencik87 - 17-05-2008, 21:22
Wymiana kondensatorów w ECU.
Opis na stronie Krzyżaka
Anonymous - 17-05-2008, 21:40
Ahaa, dzięx za odp.
Ale o co chodzi z tym Krzyżakiem?
Krzyzak - 17-05-2008, 21:45
Daemon napisał/a: | Ale o co chodzi z tym Krzyżakiem? |
pewnie o wkretak
edit: na powaznie - zajrzyj na moja WWW
jak CE sie swieci, to bledy sa; odczytasz je sam, zdiagnozujesz tez
wstepnie mozesz miec problem z ECU i aparatem zaplonowym
Anonymous - 18-05-2008, 18:52
Sprawdzałem kondensatory, wyglądają na całe, nie są wylane ani spalone, ale nie jestem pewny bo nie mam sprzętu by to dokładnie sprawdzić. Robiłem test w ECU tak jak jest w opisie na tej stronie i nie wykryło żadnych błędów. Sprawdziłem wszystkie możliwe styki i końcówki, ale wszystko wygląda na OK, a z samochodem mam dalej ten problem.
P.S. Na kontrolce, która się zapala, pisze Check Engine. Po jej zapaleniu samochód gaśnie...
docencik87 - 18-05-2008, 20:44
Kondensatory z biegiem czasu się starzeją, wysycha elektrolit. Najlepiej wymienić. Nieduży koszt a jednak można zapobiec nieszczęściu!!
romek555 - 21-05-2008, 22:53
Daemon napisz skąd jesteś, pewnie znajdzie sie jakiś mitsumaniak w pobliżu, który chętnie Ci pomoże
Krzyzak - 21-05-2008, 22:57
skoro po zaswieceniu CE auto gasinie a ECU nie przechowuje bledow, to ewidentnie jest problem z ECU - kondensatory wymien natychmiast; na pewno nie zaszkodzi, a moze pomoc
|
|
|