To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - trudny problem

Anonymous - 17-05-2008, 21:22
Temat postu: trudny problem
witam mam galanta 1.8 E32A na gaźniku nie mam wolnych obrotów myslałem że to wina krokowego ale nie wiem czy to jest krokowy w srodku jest tylko spreżyna działająca na prąd no i jak jest zimny ok wolne są a jak sie zagrzeje otwiera mi przepustnice no i gasnie załatwił bym to na lince z gazu i podciagnoł obroty ale mam LPG wie ktos jak ustawic na tym gaźniku wolne obroty ?? dzieki z góry i pozdrawiam
Anonymous - 18-05-2008, 10:29

a czy problem pojawia się podczas pracy zarówno na benzynie jak i na gazie?
Anonymous - 18-05-2008, 11:52

wlaśnie w tym rzecz ze nie tak bym podkrecił obroty na lince
Anonymous - 18-05-2008, 11:58

czyli na którym paliwie pracuje źle?
Jeśli na LPG to na reduktorze można poregulować i na przewodzie gazowym... tą czarną śrubą.
a jak na benzynie to hmm....
muszę pomyśleć jeszcze pare chwil

Anonymous - 18-05-2008, 16:46

Może w gaźniku zapchała się jakaś dysza odpowiedzialna za wolne obroty? Trzeba by rozebrać i wyczyścić.
Anonymous - 18-05-2008, 19:42

Cytat:
czyli na którym paliwie pracuje źle?

źle pracuje na benzynie na lpg wszystko ok

gondoljerzy napisał/a:
Może w gaźniku zapchała się jakaś dysza odpowiedzialna za wolne obroty? Trzeba by rozebrać i wyczyścić.

jak sie zatkała jakas dysza to chodził by na lpg ??

deejay - 18-05-2008, 20:45

Gaz przelatuje tylko przez gardziele i jest dawkowany mieszalnikiem a nie jak bezyna przez dysze gaznika :wink: wiec gaz nie ma nic wspólnego z zapchanym gażnikiem. Spróbuj tak jak koledzy radza przeczysc dysze w gazniku tylko uprzedzam gaznik nie jest prosty w obsłudze :roll: najlepiej wykreceaj pokolei dysze i je przedmuchaj sprężonym powietrzem Powodzenia