Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
trudny problem
Autor Wiadomość
agalto
[Usunięty]

Wysłany: 17-05-2008, 21:22   trudny problem

witam mam galanta 1.8 E32A na gaźniku nie mam wolnych obrotów myslałem że to wina krokowego ale nie wiem czy to jest krokowy w srodku jest tylko spreżyna działająca na prąd no i jak jest zimny ok wolne są a jak sie zagrzeje otwiera mi przepustnice no i gasnie załatwił bym to na lince z gazu i podciagnoł obroty ale mam LPG wie ktos jak ustawic na tym gaźniku wolne obroty ?? dzieki z góry i pozdrawiam

GALANT_1982
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 10:29   

a czy problem pojawia się podczas pracy zarówno na benzynie jak i na gazie?

agalto
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 11:52   

wlaśnie w tym rzecz ze nie tak bym podkrecił obroty na lince

GALANT_1982
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 11:58   

czyli na którym paliwie pracuje źle?
Jeśli na LPG to na reduktorze można poregulować i na przewodzie gazowym... tą czarną śrubą.
a jak na benzynie to hmm....
muszę pomyśleć jeszcze pare chwil

gondoljerzy
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 16:46   

Może w gaźniku zapchała się jakaś dysza odpowiedzialna za wolne obroty? Trzeba by rozebrać i wyczyścić.

agalto
[Usunięty]

Wysłany: 18-05-2008, 19:42   

Cytat:
czyli na którym paliwie pracuje źle?

źle pracuje na benzynie na lpg wszystko ok

gondoljerzy napisał/a:
Może w gaźniku zapchała się jakaś dysza odpowiedzialna za wolne obroty? Trzeba by rozebrać i wyczyścić.

jak sie zatkała jakas dysza to chodził by na lpg ??

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-05-2008, 20:45   

Gaz przelatuje tylko przez gardziele i jest dawkowany mieszalnikiem a nie jak bezyna przez dysze gaznika :wink: wiec gaz nie ma nic wspólnego z zapchanym gażnikiem. Spróbuj tak jak koledzy radza przeczysc dysze w gazniku tylko uprzedzam gaznik nie jest prosty w obsłudze :roll: najlepiej wykreceaj pokolei dysze i je przedmuchaj sprężonym powietrzem Powodzenia

Odpowiedz do tematu