trudny problem |
Autor |
Wiadomość |
agalto [Usunięty]
|
Wysłany: 17-05-2008, 21:22 trudny problem
|
|
|
witam mam galanta 1.8 E32A na gaźniku nie mam wolnych obrotów myslałem że to wina krokowego ale nie wiem czy to jest krokowy w srodku jest tylko spreżyna działająca na prąd no i jak jest zimny ok wolne są a jak sie zagrzeje otwiera mi przepustnice no i gasnie załatwił bym to na lince z gazu i podciagnoł obroty ale mam LPG wie ktos jak ustawic na tym gaźniku wolne obroty ?? dzieki z góry i pozdrawiam |
|
|
|
 |
GALANT_1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 10:29
|
|
|
a czy problem pojawia się podczas pracy zarówno na benzynie jak i na gazie? |
|
|
|
 |
agalto [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 11:52
|
|
|
wlaśnie w tym rzecz ze nie tak bym podkrecił obroty na lince |
|
|
|
 |
GALANT_1982 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 11:58
|
|
|
czyli na którym paliwie pracuje źle?
Jeśli na LPG to na reduktorze można poregulować i na przewodzie gazowym... tą czarną śrubą.
a jak na benzynie to hmm....
muszę pomyśleć jeszcze pare chwil |
|
|
|
 |
gondoljerzy [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 16:46
|
|
|
Może w gaźniku zapchała się jakaś dysza odpowiedzialna za wolne obroty? Trzeba by rozebrać i wyczyścić. |
|
|
|
 |
agalto [Usunięty]
|
Wysłany: 18-05-2008, 19:42
|
|
|
Cytat: | czyli na którym paliwie pracuje źle? |
źle pracuje na benzynie na lpg wszystko ok
gondoljerzy napisał/a: | Może w gaźniku zapchała się jakaś dysza odpowiedzialna za wolne obroty? Trzeba by rozebrać i wyczyścić. |
jak sie zatkała jakas dysza to chodził by na lpg ?? |
|
|
|
 |
deejay
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 155 razy Dołączył: 26 Wrz 2006 Posty: 6103 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 18-05-2008, 20:45
|
|
|
Gaz przelatuje tylko przez gardziele i jest dawkowany mieszalnikiem a nie jak bezyna przez dysze gaznika wiec gaz nie ma nic wspólnego z zapchanym gażnikiem. Spróbuj tak jak koledzy radza przeczysc dysze w gazniku tylko uprzedzam gaznik nie jest prosty w obsłudze najlepiej wykreceaj pokolei dysze i je przedmuchaj sprężonym powietrzem Powodzenia |
|
|
|
 |
|