To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] Kontrolka rezerwy

PAVEU - 23-05-2008, 19:00
Temat postu: [E33A 2.0] Kontrolka rezerwy
Witam! sprawa tyczy sie kontrolki rezerwy. Czy moglby ktos podpowiedziec mi kiedy wlacza sie pomaranczowa wyzej wymieniona kontrolka ?Czy gdy juz opadnie i zacznie wchodzic na pomaranczowe pole czy moze troszke nizej ? Mialem ostanio czyszczony zbiornik i nie wiem czy cos tam nie tak z plywakiem moze sie porobilo...

pozdr!!

deejay - 23-05-2008, 20:23
Temat postu: Kontrolka
Witaj kontrolka rezerwy u mnie zaczyna świecić od momentu gdy skazówka zaczyna pokrywać sie z pomarańczowym polem im dalej w dół tym zapala się częściej :wink:
PAVEU - 25-05-2008, 21:18

Idac dalej tematem watku - co moze byc przyczyna nie swiecenia sie wyzej wymienionej kontrolki ? co moge sprawdzic? bo wczoraj pojezdzilem sobie troszke zeby wskazowka zeszla na pomaranczowe pole i dalej nic sie nie swieci...
Wook@sH - 26-05-2008, 07:14

moze żarówka sie przepaliła?
PAVEU - 26-05-2008, 15:04

żarówka sprawna ... jak pisalem wyzej mialem czyszczony zbiornik i zmieniana pompke paliwa, moze tam jakas wtyczka w kostke nie wpieta czy cos... ?

pozdrawiam!

Anonymous - 26-05-2008, 15:51

u mnie ta kontrolka zapala sie jak jest duzo za poczatkem (patrzac od prawej) pomaranczowego pola mniej wiecej 1/4 jej dlugosci. Pozdrawiam
Anonymous - 28-05-2008, 12:39

znajdź kostke od rezerwy i poziomu paliwa, zetknij styki z masą powinna sie palic kontrolka i pokazac pelen bak paliwa. Jak sie zapali to masz uszkodzony czujnij w zbiorniku jest tam taki rezystorek czy termistor lubi sie tam zrobic zimny lut bo on caly czas sie grzeje Jak nie zapali sie kable zarówka lub zasilanie 12V zarówki.