To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Wycieka olej!!

Anonymous - 29-05-2008, 23:08
Temat postu: Wycieka olej!!
Witam!
Mam następujący problem. 7 miesięcy temu miałem ustawiene ciśnienie sprężania na zaworach, szlifowaną i czyszczoną głowicę i wymienione wszystkie uszczelki. Po 6 miesiącach od naprawy zaczął mi lecieć olej z głowicy(na 90%). Na początku kapało 1 albo 2 kropki na dzień teraz po miesiącu dużo więcej. Sprawdzam 2 razy w tyg stan oleju i zauważyłem że ubyło mi dużo płynu chłodzącego a poziom oleju sie ZWIĘKSZYŁ!!!!! Czy jest możliwe ze płyn chłodniczy dostaje sie do oleju?? jeśli tak co mam zrobić i czy mogę jeździć autem bo bez niego sie nie obędę?! pomocy!!

Anonymous - 29-05-2008, 23:25

Olej dostał się do układu chłodzenia :cry: prawdopodobnie uszczelka pękła ponownie, musisz zdjąć główkę i sprawdzić co jest.
Anonymous - 29-05-2008, 23:55

zibo56 napisał/a:
czy mogę jeździć autem bo bez niego sie nie obędę?!
lepiej juz nie smigaj nim bo w ekstremalnym przypadku woda w cylindrach pognie korbowody i zawory

[ Dodano: 29-05-2008, 23:59 ]
zibo56 napisał/a:
miałem ustawiene ciśnienie sprężania na zaworach, szlifowaną i czyszczoną głowicę i wymienione wszystkie uszczelki.
gdzie to robiles bo widze ze jestes z Poznania . polecam warsztat na chyba Fabianowskiej moge to sprawdzic bo kiedys robilem tam golfa3 glowice. chociaz bardziej spartolil robote chyba mechanik zaslabo dokrecajac lub zle ...sruby ! kiedys obilo mi sie o uszy ze jakims malym przebiegi po zalozeniu uszczelki powinno sie jechac do warsztatu ponownie na sprawdzenie i dokrecenie :?
wichura1 - 30-05-2008, 08:57

Zależy od uszczelki czy porządna np:Mitsubishi, Ajusa, czy śruby głowicy były wymienione na nowe. Jeżeli jedno z powyższych brzmi "nie" dokręca się po około 2000km