Outlander I GEN Techniczne - Klimatyzacja głośno chodzi
Anonymous - 05-06-2008, 21:33 Temat postu: Klimatyzacja głośno chodzi Witam! Niedawno zakupiłem Outlandera z 2004r., silnik 2.0 bez turbo, zagubiłem gdzieś instrukcję obsługi, więc zadaję pytanie:
1. Mam klimę taką http://img241.imageshack....17564063ad5.jpg - zdjęcie z mojego auta.
2.Ustawione mam prawe pokrętło na 17 stopni, a środkowe na środkowej mocy, powinno mocno chłodzić, a wcale tak nie jest.
3.Nie wiem, o co chodzi, gdy wciskam środkowe pokrętło-zapala się na zielono, a po kilkunastu minutach wyłącza się.
4. Gdy reguluję środkowe pokrętło wiatraki głośno świszczą - to normalne w Outlanderach? Tak powinno być, czy może być coś popsute?
5. Jak powinno być ustawione lewe pokrętło?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź!
Anonymous - 06-06-2008, 08:23
Lewym ustalasz temp. Srodkowym sile nawiewu, albo sam albo w trybie auto (jezeli masz), aby sprezarka klimy chodzila musi byc wcisniete srodkowe pokretylo, wtedy zapala sie swiatelko.
Sprawdzalas czy masz nabita klime?
Anonymous - 06-06-2008, 12:16
Ale czemu jak włączę to środkowe pokrętło, to za jakiś czas się wyłącza?
Raczej jest nabita, bo jak byłem oglądać auto, to ładnie chłodziła. Teraz stoi u mnie w garażu i pewnie coś pozmieniałem, ale nie wiem jak, żeby było dobrze wszystko. Tak, jest tam po lewej stronie auto. A te wiatraki głośno chodzą, normalna rzecz?
Anonymous - 07-06-2008, 14:45
Witam
zobacz filtr jest on pod schowkiem wyciągasz schowek (bardzo łatwo schodzi ) i masz tam filtr zobacz w jakim jest stanie u mnie było podobnie ale u mnie gwizdało i słabo chłodziło po wyciągnięciu i wyczyszczeniu wszytsko jest super i działa jak powinna i warto sprawdzić czy kilma jest nabita
Anonymous - 08-06-2008, 10:00
Dziekuje za odpowiedz, nabilem klime a jutro pojade wymienic ten filtr, zobaczymy moze bedzie lepiej
|
|
|