|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
Klimatyzacja głośno chodzi |
Autor |
Wiadomość |
domino210 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2008, 21:33 Klimatyzacja głośno chodzi
|
|
|
Witam! Niedawno zakupiłem Outlandera z 2004r., silnik 2.0 bez turbo, zagubiłem gdzieś instrukcję obsługi, więc zadaję pytanie:
1. Mam klimę taką http://img241.imageshack....17564063ad5.jpg - zdjęcie z mojego auta.
2.Ustawione mam prawe pokrętło na 17 stopni, a środkowe na środkowej mocy, powinno mocno chłodzić, a wcale tak nie jest.
3.Nie wiem, o co chodzi, gdy wciskam środkowe pokrętło-zapala się na zielono, a po kilkunastu minutach wyłącza się.
4. Gdy reguluję środkowe pokrętło wiatraki głośno świszczą - to normalne w Outlanderach? Tak powinno być, czy może być coś popsute?
5. Jak powinno być ustawione lewe pokrętło?
Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź! |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 08:23
|
|
|
Lewym ustalasz temp. Srodkowym sile nawiewu, albo sam albo w trybie auto (jezeli masz), aby sprezarka klimy chodzila musi byc wcisniete srodkowe pokretylo, wtedy zapala sie swiatelko.
Sprawdzalas czy masz nabita klime? |
|
|
|
 |
domino210 [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 12:16
|
|
|
Ale czemu jak włączę to środkowe pokrętło, to za jakiś czas się wyłącza?
Raczej jest nabita, bo jak byłem oglądać auto, to ładnie chłodziła. Teraz stoi u mnie w garażu i pewnie coś pozmieniałem, ale nie wiem jak, żeby było dobrze wszystko. Tak, jest tam po lewej stronie auto. A te wiatraki głośno chodzą, normalna rzecz? |
|
|
|
 |
Leszek_Kamil [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2008, 14:45
|
|
|
Witam
zobacz filtr jest on pod schowkiem wyciągasz schowek (bardzo łatwo schodzi ) i masz tam filtr zobacz w jakim jest stanie u mnie było podobnie ale u mnie gwizdało i słabo chłodziło po wyciągnięciu i wyczyszczeniu wszytsko jest super i działa jak powinna i warto sprawdzić czy kilma jest nabita |
|
|
|
 |
domino210 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2008, 10:00
|
|
|
Dziekuje za odpowiedz, nabilem klime a jutro pojade wymienic ten filtr, zobaczymy moze bedzie lepiej |
|
|
|
 |
|
|