To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - mrugajaca kontrolka od poziomu płynu chłodzącego silnik

Anonymous - 14-06-2008, 22:35
Temat postu: mrugajaca kontrolka od poziomu płynu chłodzącego silnik
Witam Was serdecznie.Mam mały problem z moim pajero 2.8 1998 rok
Mruga mi kontrolka od poziomu płynu chłodzącego od silnika.
Jeśli wiecie gdzie jest czujnik to bardzo proszę o info (płyn oczywiście jest w normie)
a na fiszkach nie widać czujnika przy zbiorniczku wyrównawczym .Coś ewidentnie nie łączy - jeśli wiecie,który to czujnik (gdzie jest) to dajcie znać - z góry serdeczne dzięki.POZDRAWIAM - I DO ZIMY......

Krzyzak - 14-06-2008, 22:42

pewnie masz na mysli kontrolke plynu w spryskiwaczu - dolej, jak nie zniknie, to bedziemy dalej myslec :)
ew. sprawdz czy nie masz z tylu wycieraczki i czy nie ma tam drugiego zbiorniczka

Anonymous - 14-06-2008, 23:07

na kontrolce jest symbol otwartej chłodnicy ? z poziomem zaznaczonym w 1/4 - kolor pomarańczowy - uznałem ,że to chłodnica - jeśli jest to poziom płynu spryskiwacza to jutro rano uklęknę przed autem i dam mu buzi bo coraz bardziej mnie fascynuje - a miałem już innych całkiem sporo i tak pozytywnie mnie nie zaskakiwały.Dzięki serdeczne za podpowiedź - myślałem,że mój misiu nie jest tak doskonale przemyślany.Gdybyście potrzebowali pomocy w renowacji,odtwarzaniu nietypowych śrubek,malowaniu - to chętnie pomogę bo prowadzę serwis motocykli i trochę mam o tym pojecia .Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.
Gene - 15-06-2008, 13:19

:wink:

Krzyzak - 15-06-2008, 14:04

jak nie zgasnie po dolaniu, to namaluj wyglad kontrolki w Paint'cie - moze to byc jeszcze kontrolka poziomu oleju (nie cisnienia)
Gene - 15-06-2008, 15:04

:wink:

Duży - 23-04-2010, 22:32

Odgrzeję kotleta... (dot. pajero II, 98 r., 2.8 TD).
Może autor wątku miał na myśli tę kontrolkę (zaznaczyłem strzałką), która u mnie świeci się ciągle.
Chłodnica zalana pod korek, a ona świeci. Poradźcie koledzy, co z fantem tym zrobić ;)

Anonymous - 24-04-2010, 08:35

Płyn do spryskiwaczy?
Duży - 25-04-2010, 19:51

Tak jest, zalanie wszystkich baniaków spryskiwaczy załatwiło problem. Dzięki!
(wątek powinien być chyba w dziale Pajero II, autor wątku też miał rocznik 98)

Heilsberg - 09-07-2010, 23:13

Ku pamięci. Ta kontrolka świeci, gdy nie ma płynu spryskiwaczy reflektorów!! Ani przednia ani tylna szyba może nie mieć płynu i kontrolka nie zaświeci. Ale jak reflektory nie mają to świeci. W dwójkach są trzy zbiorniki - przednia szyba i reflektory pod maską i tylna szyba na tylnych drzwiach.