To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] [KAROSERIA] Wyjęcie halogena

jerk1 - 25-06-2008, 16:59
Temat postu: [MSS ALL] [KAROSERIA] Wyjęcie halogena
Witam. Potrzebuję wymontować prawy halogem z MSS z 2004r. i niewiem jak się za to zabrać. Czy może kto¶ pomóc? ogl±dałem jak to zrobi¶ i chyba bez wyjęcia lampy ref. się nie da, ale jak też wyj±ć t± lampę? po odkręceniu dwóch ¶rób dalej nie chciała się wysun±ć- czy jest mocowana na więcej niż 2 ¶ruby? dzi¶ już nie dałem rady ale jutro znów spróbuję.
Może kto¶ to jednak robił?

JCH - 26-06-2008, 18:43

jerk1 napisał/a:
ogl±dałem jak to zrobi¶ i chyba bez wyjęcia lampy ref. się nie da, ale jak też wyj±ć t± lampę?
Lampa reflektora głównego nie ma nic do halogena. Kurcze.... ja to robiłem ....a w zasadzie odwrotnie, bo zakładałem jak wyleciał po uderzeniu w psa. O ile pamiętam to były tylko te dwie ¶ruby. Zanurkuj pod spód i obejrzyj dokładnie.
markostar - 26-06-2008, 23:14

Niedawno to robiłem. Jedna ¶ruba na dole w nodze halogena wkręcona w dolny rant zderzaka i dwie ¶ruby nad samym halogenem też wkręcane w plastyk zderzaka. Dostęp nawet bez kanału wystarczy kocyk pod plecy i okulary bo trochę piasku posypie się w oczy :D
jerk1 - 27-06-2008, 09:28

Ok dzięki, to chyba dam radę. Ale jak wyj±ć lampę? - to zostanie dla mnie tajemnic±, bo jej jednak odpuszczę, mimo odkręcenia ¶ruby od góry i nakrętki z boku za nic nie chce się wysun±ć.
markostar - 27-06-2008, 20:29

Lampa przednia ma jeszcze trzecie mocowanie - tuż przy silniczku regulacji wysoko¶ci ¶wiateł jest czarny płaskownik wychodz±cy z lampy i jest on przykręcony do karoserii. Po odkręceniu tych trzech ¶rub i tak jest kłopot z wyjęciem lampy ponieważ blokuje j± sam zderzak. Przy odpowiednim poluzowaniu bocznych i czołowych ¶rub zderzaka i manipulowaniu lamp± jest szansa że wyjdzie bez rozbierania całego zderzaka. (wyjęcie lampy w niczym nie ułatwia wyjęcia halogenu, halogen wychodzi bezproblemowo od dołu) :wink: