Space Wagon Techniczne - kontrolka hamulca recznego
Anonymous - 19-07-2008, 14:21 Temat postu: kontrolka hamulca recznego słuchajcie ludzie mam problem posiadam MSW 1997r 2,o diesel .mruga mi kontrolka hamulca recznego,jak jest spuszczony .facet w serwisie stwierdził ze walniety jest czujnik pod dzwignia.sprawdzałem -nieprawda.powiedziałtez ze ten model nie ma czujników na klockach hamulcowych,a gdy depne na hamulec nozny kontrolka sie swieci CZY MOZE KTOS MI POMÓC
tomusn - 19-07-2008, 14:27
pod jedną żarówką masz kontrolkę zaciągniętego hamulca ręcznego i kontrolkę stanu płynu w układzie - odkręć pokrywkę na zbiorniczkui skontroluj stan i czy się pływak nie zawiesza
Adaho_krak - 19-07-2008, 14:34
tomusn napisał/a: | pod jedną żarówką masz kontrolkę zaciągniętego hamulca ręcznego i kontrolkę stanu płynu w układzie - odkręć pokrywkę na zbiorniczkui skontroluj stan i czy się pływak nie zawiesza |
Dokładnie tak, dodam jeszcze od siebie, że jeśli płynu mało to czeka Cię w najbliższym czasie wymiana klocków hamulcowych.
Anonymous - 19-07-2008, 21:38
sprawdziłem to co napisaliscie. plynu jest dosc chyba jednak to jest czujnik pod recznym.szukam miejsca gdzie moge to zdobyc w gdansku
[ Dodano: 19-07-2008, 21:44 ]
plywak sie nie zawiesza
tomusn - 19-07-2008, 21:56
leloj napisał/a: | to jest czujnik pod recznym | jaki czujnik - zwykły stycznik na jednym kablu, jak tak to musisz sprawdzić cały ten kabel czy nie zwiera do masy
Anonymous - 28-07-2008, 10:12
panowie problem został rozwiazany mam zwarcie na kablu do czujnika .DZIEKI za pomoc
tomusn - 28-07-2008, 13:41
tomusn napisał/a: | jaki czujnik - zwykły stycznik na jednym kablu, jak tak to musisz sprawdzić cały ten kabel czy nie zwiera do masy |
leloj napisał/a: | panowie problem został rozwiazany mam zwarcie na kablu do czujnika .DZIEKI za pomoc | [POMÓGŁ]
|
|
|