Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kontrolka hamulca recznego
Autor Wiadomość
leloj
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2008, 14:21   kontrolka hamulca recznego

słuchajcie ludzie mam problem posiadam MSW 1997r 2,o diesel .mruga mi kontrolka hamulca recznego,jak jest spuszczony .facet w serwisie stwierdził ze walniety jest czujnik pod dzwignia.sprawdzałem -nieprawda.powiedziałtez ze ten model nie ma czujników na klockach hamulcowych,a gdy depne na hamulec nozny kontrolka sie swieci CZY MOZE KTOS MI POMÓC

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-07-2008, 14:27   

pod jedną żarówką masz kontrolkę zaciągniętego hamulca ręcznego i kontrolkę stanu płynu w układzie - odkręć pokrywkę na zbiorniczkui skontroluj stan i czy się pływak nie zawiesza

Adaho_krak 
moderator

Auto: Megane GTline
Wysłany: 19-07-2008, 14:34   

tomusn napisał/a:
pod jedną żarówką masz kontrolkę zaciągniętego hamulca ręcznego i kontrolkę stanu płynu w układzie - odkręć pokrywkę na zbiorniczkui skontroluj stan i czy się pływak nie zawiesza

Dokładnie tak, dodam jeszcze od siebie, że jeśli płynu mało to czeka Cię w najbliższym czasie wymiana klocków hamulcowych.

Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku
. - Przynajmniej się staram :)

Adam 00302/KMM

leloj
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2008, 21:38   

sprawdziłem to co napisaliscie. plynu jest dosc chyba jednak to jest czujnik pod recznym.szukam miejsca gdzie moge to zdobyc w gdansku

[ Dodano: 19-07-2008, 21:44 ]
plywak sie nie zawiesza

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-07-2008, 21:56   

leloj napisał/a:
to jest czujnik pod recznym
jaki czujnik - zwykły stycznik na jednym kablu, jak tak to musisz sprawdzić cały ten kabel czy nie zwiera do masy

leloj
[Usunięty]

Wysłany: 28-07-2008, 10:12   

panowie problem został rozwiazany mam zwarcie na kablu do czujnika .DZIEKI za pomoc

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-07-2008, 13:41   

tomusn napisał/a:
jaki czujnik - zwykły stycznik na jednym kablu, jak tak to musisz sprawdzić cały ten kabel czy nie zwiera do masy

leloj napisał/a:
panowie problem został rozwiazany mam zwarcie na kablu do czujnika .DZIEKI za pomoc
[POMÓGŁ]

Odpowiedz do tematu