[XX-92]Colt C50 i starsze - [C5xA]felgi aluminiowe - jakie ET itd
Anonymous - 19-07-2008, 17:58 Temat postu: [C5xA]felgi aluminiowe - jakie ET itd Witam. Wiem że na ten temat było dużo. Ale mnie nurtuje taki problem, problem oddalenia (ET). Stalowe felgi mają ET 46, fabrycznie, przynakjmniej w moim colcie. Przy mniejszym ET, sprawdziłem to doświadczalnie, felga przechodzi bardzo blisko zaciku klocków hamulcowych. Przy ET 44, takie felgi mam zimowe. Wygląda mi na to że przy jeszcze mniejszym będzie ocierać o zacisk. A jak to będzie wyglądało przy alusach bo tego nigdzie na forum nie znalazłem. Chodzi o felgi 13, 5", 4x114,3, otwór centr. 46, jakie ET. Pozdrawiam.
tomusn - 19-07-2008, 19:53
gabi napisał/a: | Wygląda mi na to że przy jeszcze mniejszym będzie ocierać o zacisk. | tu nie chodzi jedynie o ET lecz również kształt ramienia felgi, myślę że zawsze trzeba przymierzyć
londolut - 19-07-2008, 22:56
gabi napisał/a: | Stalowe felgi mają ET 46, fabrycznie, przynakjmniej w moim colcie. Przy mniejszym ET, sprawdziłem to doświadczalnie, felga przechodzi bardzo blisko zaciku klocków hamulcowych. Przy ET 44, takie felgi mam zimowe. Wygląda mi na to że przy jeszcze mniejszym będzie ocierać o zacisk. | Hmmm czegoś tutaj nie rozumie. Z tegoco wiem to im mniejszy offset tym felga wychodzi bardziej na zewnątrz auta przechodząc w ujemną wartość.
masa - 20-07-2008, 19:54
londolut napisał/a: | Z tegoco wiem to im mniejszy offset tym felga wychodzi bardziej na zewnątrz auta przechodząc w ujemną wartość. |
dokładnie tak i trzeba jeszcze wziąc pod uwagę szerokośc felgi
tomusn napisał/a: | tu nie chodzi jedynie o ET lecz również kształt ramienia felgi, myślę że zawsze trzeba przymierzyć |
Ja przymierzam nawet nowe zamówione na podstawie katalogu i czasem też wychodzi lipa
[ Dodano: 22-07-2008, 11:24 ]
gabi napisał/a: | Chodzi o felgi 13, 5", 4x114,3, otwór centr. 46, |
Napewno nie będą pasowac, bo otwór centrujący jest sporo zamały. W C5x jest 67mm
Anonymous - 24-07-2008, 12:18
masa napisał/a: | Napewno nie będą pasowac, bo otwór centrujący jest sporo zamały. W C5x jest 67mm |
Zgadza się, otwór centrujący 67 mm., ET 46.
masa - 25-07-2008, 10:45
gabi napisał/a: | Zgadza się, otwór centrujący 67 mm., ET 46. |
Bez przymiarki nie ryzykowałbym zakupu. ET dośc wysokie ale wcale nie powiedziane że nie będzie pasowac.
mouseman - 25-07-2008, 11:13
U mnie w felgach 16" orginalnych mitsubishi przychodzą stożki śruby. Przez 2 godziny w ASO wpierali mi że to nie są orginały. Dostali zdjęcia no i strzelili zonka. Standardowa nakretka z podkładką u nich 6,20 zł. Do moich 20,20zł. Wniosek zawsze trzeba przemierzyć i się upewnić
Anonymous - 25-07-2008, 16:33
masa napisał/a: | Bez przymiarki nie ryzykowałbym zakupu |
Jednak trzeba przymierzyć, czyli narazie klapa. Najbliższe felgi w Krakowie.
|
|
|