[92-96]Colt CA0 - Problem ze spryskiwaczem tylnej szyby
mkm - 20-07-2008, 12:44 Temat postu: Problem ze spryskiwaczem tylnej szyby Nawet nie wiedzialem jak nazwac ten temat poniewaz "problem" jest tak powazny... Otoz moj Misiek przy gwaltownym przyspieszaniu "moczy sie" na tylna szybe. Kapie plyn z dyszy spryskiwacza. Mam podejrzenia, ze gdzies na przewodzie jest nieszczelnosc i sie zapowietrza. Czy w dobrym kierunku kieruje swoje podejrzenia?
Hubeeert - 20-07-2008, 14:13
mkm napisał/a: | Nawet nie wiedzialem jak nazwac ten temat poniewaz "problem" jest tak powazny |
mkm napisał/a: | Otoz moj Misiek przy gwaltownym przyspieszaniu "moczy sie" na tylna szybe. Kapie plyn z dyszy spryskiwacza. Mam podejrzenia, ze gdzies na przewodzie jest nieszczelnosc i sie zapowietrza | A nie masz gdzies mokrej tapicerki?
tomusn - 20-07-2008, 21:02
płyn przelatuje przez pompki bez oporu - samoczynnie wypływa - wie to każdy kto zdjął wężyk z pompki. rolą pompki jest wypchnięcie płynu wyżej. myślę że faktycznie masz problem z zapowietzrzeniem i płyn nie tworzy jednego "słupa" cieczy. dobrze byłoby przepompować (wodą jak szkoda płynu i lepiej wodą bo łatwiej wysuszyć i zacieków się pozbyć) cały układ tylnego spryskiwacza i obserwowac pod kątem wycieków. przewód z płynem idzie wzdłuż prawego progu, więc dobrze byłoby zdjąć wykładzinę z tej strony (fotel i siedzisko, nakładka, mocowanie pasa)
josie - 20-07-2008, 21:33
Najpierw zdejmij gumkę osłaniającą wężyk przy przejściu nadwozie - klapa bagażnika i popatrz czy tam się nic nie dzieje
|
|
|