To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - uszczelniacze zaworów

Anonymous - 28-07-2008, 21:30
Temat postu: uszczelniacze zaworów
Byłem zmuszony na szybko wymienić głowicę 4g63 2v . Okazało się że zaczął przepalać mi olej . Trzeba wymienić uszczelniacze . Czy uda sie to bez demontażu głowicy ? Jeśli ktoś to robił proszę o instrukcję .
POZDRAWIAM

deejay - 28-07-2008, 22:06

Powiem ci tak , są magicy którzy robią to bez demontażu , ale dla mnie to żadna porządna robota skąd taka pewność że to zawory :wink: moga to być jeszcze prowadnice zaworów i w najgorszym wypadku pierścienie :? więc moim zdaniem jest najlepiej ściągnąć głowice i dać ją na szlifiernie i tam wtedy określą sie co jest tak naprawde do roboty a przy okazji i ładnie splanują powiem ci że ja płaciłem w swoim galu we Wrocławiu za robociznę głowicy a robili:uszczelniacze ,prowadnice ,docieranie,zaworów (bardzo wazne przy jeżdzie na gazie naprawde warto! ) planowanie głowicy i za wszystko wyszło 280 zł a silniczek hula jak złoto :) więc radzę ci jak oczywiście dysponujesz wieksza gotówką obys właśnie zrobił u siebie tak głowice Powodzenia Bartek
Krzyzak - 29-07-2008, 09:48
Temat postu: Re: uszczelniacze zaworów
JaneczekJ napisał/a:
Czy uda sie to bez demontażu głowicy ? Jeśli ktoś to robił proszę o instrukcję .
POZDRAWIAM

bez problemow - trzeba miec kompresor i przez dziure od swiecy wlozyc dosztukowany tool, ktory zapewni, ze zawor bedzie sie trzymal wysoko

Bartek tu na forum opisywal dokladnie jak to zrobic - nawet ostatnio wg tego opisu robilem (2gi raz) i niedlugo bede robil kolejny

docencik87 - 29-07-2008, 09:56

Tutaj LINK
Anonymous - 29-07-2008, 11:48

Serdeczne dzięki . Szukałem tego właśnie w archiwum Forum ale nie mogłem znaleźć . Jeszcze raz dziękuje POZDRAWIAM Janek