Problemy techniczne - Filtr kabiny
Anonymous - 10-05-2006, 08:40 Temat postu: Filtr kabiny Gdzie w lancerze znajduje się filtr kabiny, bo ciepło przyszło a ja prawie nawiewu niemam.
tomusn - 10-05-2006, 09:18
No specjalnie to żadnego filtra nie ma.
Sprawdź czy ci wentylator chodzi (posłuchaj), i sprawdź czy coś przełącza pokrętło od kierunku nawiewu. Powinno też być słychać. Mechanizmy masz za schowkiem.
podaj maila, lub pisz na GG - wyślę Ci książkę "So wirds gemacht" - Sam naprawiam.
Hubeeert - 10-05-2006, 11:54
Proponuję czyszczenie całego układu - pewnie masz zasyfiony dolot do dmuchawy a to potrafi skutecznie ograniczyć nawiew.
WeinMaster - 10-05-2006, 15:52
Tak własnie, ja mam ten sam problem w Galancie '92 1.8 TD. Przyszło ciepło i ciężko wytrzymac w samochodzie, trzeba co jakiś czas okna otwierać, a przy 100 km to troche mało przyjemne .
Do tego nawiew na nogi nicht fungiren
Wie moze ktos jak sie do tego zabrać ? bo chyba trzeba cały kokpit ściągnać
Pozdrawiam
Marcino - 12-05-2006, 11:03
A jak soebie radzicie z wpadjacymi kwiatkami - płatkami z kwitnacych drzew. Ja mam carisme i nie mam klimy wiec pewnie nie mama tez zadnego filtra. Gdy właczam nawiew to wszytko wpada mi do środka do samochodu. czy jest szansa zastosowac jakąś wkładke filtrująca lub siatke aby odraniczyć wpadnie tego całego syfu??
Pozdrawiam
brodzky - 12-05-2006, 11:13
hmm... a tak w ogole to skad jest zasysane powietrze do nawiewu w tym przypadku w C50? Mnie dla odmiany cos gwizda i non stop sie trzese bo brzmi mi czasem ta dmuchawa tak jakby mi lozysko w kole padlo.
Krzyzak - 12-05-2006, 13:08
Marcino - możesz założyć jakąś pończochę przy wlocie
Brodzky - powietrze zasysane jest przy podszybiu - tam, gdzie pod wycieraczkami masz te plastikowe, czarne kratki.
|
|
|