Car Audio - Szukam porady i opinii o głośniczkach
badmdfk - 19-08-2008, 16:22 Temat postu: Szukam porady i opinii o głośniczkach Witam niedawno pytałem o wielkość głośników z tyłu w carismie i oczywiście uzyskałem odpowiedź. Teraz borykam się z innym problemem, mianowicie nie wiem co wybrać i tu zwracam się o pomoc. Poszukuje opinii jakie głośniczki wybrać, czy dwudrożne normalne czy odseparowane. Zaznaczam, że mają one grać z tyłu, z przodu nie chcę ruszać ponieważ nie gra źle. Na dużym basie też mi nie zależy ponieważ mam sub więc nie ma to większego znaczenia, ale chciałbym kupić jakiś dobry sprzęcik do 350zł, który będzie grał dość głośno. Dzięki za pomoc, którą wiem że uzyskam tu na pewno
Chooper - 19-08-2008, 20:21
1. zadałeś pytanie w złym dziale.
2. poczytaj w dziale Car audio takich pytań już troche było
Anonymous - 23-08-2008, 21:11 Temat postu: Re: Szukam porady i opinii o głośniczkach
badmdfk napisał/a: | Witam niedawno pytałem o wielkość głośników z tyłu w carismie i oczywiście uzyskałem odpowiedź. Teraz borykam się z innym problemem, mianowicie nie wiem co wybrać i tu zwracam się o pomoc. Poszukuje opinii jakie głośniczki wybrać, czy dwudrożne normalne czy odseparowane. Zaznaczam, że mają one grać z tyłu, z przodu nie chcę ruszać ponieważ nie gra źle. Na dużym basie też mi nie zależy ponieważ mam sub więc nie ma to większego znaczenia, ale chciałbym kupić jakiś dobry sprzęcik do 350zł, który będzie grał dość głośno. Dzięki za pomoc, którą wiem że uzyskam tu na pewno |
Każde jakie zakupisz to zagraja tak samo: proponuje jednak coś Helixa...
Anonymous - 15-09-2008, 09:47
A ja, tył proponuje w ogóle odłączyc, a jak jeszcze nic nie masz, nie wsadzac tam żadnych głośników. Prawidłowo zbudowana scena muzyczna to min. dwudrożny zestaw odseparowany ( tweeter + midbas ) na przodzie i .......starczy ( do pełni szczęścia wystarczy dla mniej wyrafinowanego słuchacza, tłumienie drzwi + dwukanałowy piecyk i dobra jednostka, a niektórzy będą mieli problem ze znalezieniem suba, którego nie ma ). Pamiętaj, że muzyka jest nagrywana w stereo, czyli dwa kanały - lewy i prawy. To nie kino, gdzie dźwięk nagrywany jest przestrzennie w 5.1 lub więcej kanałach.
To moje zdanie, gdzie kosztem tylnych głośników, wolałbym wydac więcej na porządny zestaw przedni i we własnym zakresie wygłuszyc drzwi, co nie jest żadną filozofią, a już na fabrycznej jednostce, będzie można odczuc różnicę, jednocześnie w jakimś stopniu odseparowujesz się od zewnętrznych dźwięków i jak to było w moim przypadku, drzwi zyskują wagowo przez co, ciszej i lżej się zamykają.
Serek - 15-09-2008, 12:46 Temat postu: Re: Szukam porady i opinii o głośniczkach
badmdfk napisał/a: | Witam niedawno pytałem o wielkość głośników z tyłu w carismie i oczywiście uzyskałem odpowiedź. Teraz borykam się z innym problemem, mianowicie nie wiem co wybrać i tu zwracam się o pomoc. Poszukuje opinii jakie głośniczki wybrać, czy dwudrożne normalne czy odseparowane. Zaznaczam, że mają one grać z tyłu, z przodu nie chcę ruszać ponieważ nie gra źle. Na dużym basie też mi nie zależy ponieważ mam sub więc nie ma to większego znaczenia, ale chciałbym kupić jakiś dobry sprzęcik do 350zł, który będzie grał dość głośno. Dzięki za pomoc, którą wiem że uzyskam tu na pewno |
Jeżeli jednak się zdecydujesz na montaż (chociażby jako uzupełnienie dla pasażerów na tylnej kanapie), w zupełności wystarczą dwudrożne. Nie bierz najdroższych z przedziału 300-350, nawet jeśli są markowe. Polecam tonsile, monacory, itp. Pamiętaj, głośnik nie zagra lepiej niż samo radio. Co masz u siebie?
polls - 20-11-2008, 21:43
Proponuje zapoznac sie z tym tematem
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=20158
|
|
|