FAQ & How to? - Problemy z automatyczna skrzynią
baczek1921 - 23-08-2008, 21:51 Temat postu: Problemy z automatyczna skrzynią Witam! Mam problem a mianowicie przy zmianie biegów szarpie autem a gdy skrzynia włączy trzeci bieg zaczyna mrugać na desce rozdzielczej bieg neutralny N. Nie wiem co mam z tym zrobić . mam nadzieje ze to nie jest coś poważnego. Czy ktoś miał podobny problem. proszę o rade. Jeszcze nie wymieniałem oleju w skrzyni chodź już go mam trzy miechy.
Mixer - 09-09-2008, 11:37
Z tego co wiem to olej trzeba wymienić.
os12 - 09-09-2008, 15:19
do baczek1921
Sprawdz najpierw kolor i poziom oleju w skrzyni biegów NA ZAŁĄCZONYM SILNIKU!!!!
jak otworzysz maskę silnika to stojąc przodem do auta po prawej tronie trochę zasłonięty z białym uchwytem/końcówką z napisem ATF
jak wyjmiesz ten biały bagnet to po 1 przetarciu ponownie załóż i wyjmij i sprawdz kolor/konsystencję/i najważniejsze poziom powinien mieścić miedzy znacznikami na bagnecie a kolor powinien być klarowny miodowy lub czerwony w zależności od tego jakim olejem był zalany i nie może być brązowy jak przepracowanego oleju a ni nie może być śladów po opiłkach metalu bo to oznacza że konwerter uszkodzony
daj znać co zaobserwowałeś
pozdrawiam
Andrzej vel os12
|
|
|