Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z automatyczna skrzynią
Autor Wiadomość
baczek1921 
Mitsumaniak
Bączek

Auto: Galant 2,5 V6 1997
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 23-08-2008, 21:51   Problemy z automatyczna skrzynią

Witam! Mam problem a mianowicie przy zmianie biegów szarpie autem a gdy skrzynia włączy trzeci bieg zaczyna mrugać na desce rozdzielczej bieg neutralny N. Nie wiem co mam z tym zrobić :cry: . mam nadzieje ze to nie jest coś poważnego. Czy ktoś miał podobny problem. proszę o rade. Jeszcze nie wymieniałem oleju w skrzyni chodź już go mam trzy miechy.

Mixer 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant Kombi `97 2,5V6
Wysłany: 09-09-2008, 11:37   

Z tego co wiem to olej trzeba wymienić.

os12 
Mitsumaniak
Andrzej

Auto: Galant EA5W 2,5V6 kombi aut
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-09-2008, 15:19   

do baczek1921
Sprawdz najpierw kolor i poziom oleju w skrzyni biegów NA ZAŁĄCZONYM SILNIKU!!!!
jak otworzysz maskę silnika to stojąc przodem do auta po prawej tronie trochę zasłonięty z białym uchwytem/końcówką z napisem ATF
jak wyjmiesz ten biały bagnet to po 1 przetarciu ponownie załóż i wyjmij i sprawdz kolor/konsystencję/i najważniejsze poziom powinien mieścić miedzy znacznikami na bagnecie a kolor powinien być klarowny miodowy lub czerwony w zależności od tego jakim olejem był zalany i nie może być brązowy jak przepracowanego oleju a ni nie może być śladów po opiłkach metalu bo to oznacza że konwerter uszkodzony
daj znać co zaobserwowałeś
pozdrawiam
Andrzej vel os12

Odpowiedz do tematu