[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Gdzie sie znajduje pompa Paliwa
Anonymous - 31-08-2008, 21:33 Temat postu: [CAxA] Gdzie sie znajduje pompa Paliwa Witam bardzo serdecznie. Mam uszkodzana pompe paliwa a niewiem gdzie sie ona dokladnie znajduje Uszkodzenie nastąpiło po tym jak moj mądry brat założył odwrotnie klemy od akumulatora. Moj tata wywnioskował że się uszkodziła sie pompa paliwa ponieważ rozrusznikiem kręce a nie zapala. Mówil że jest małe ciśnienie benzyny
Proszę o jakies wskazowki.
Z Gory dziekuje za pomoc!
Anonymous - 31-08-2008, 22:07
pompa paliwa jest w zbiorniku paliwa,na zbiorniku sa dwa dekielki jeden do poziomu palwadrugi do pompy ty chcesz ten z ktorego wychodza dwa wezyki jeden z nich ma nakretke, tylko ostroznie z odkecaniem łatwo zepsuc
josie - 31-08-2008, 22:10
Sprawdź miernikiem bezpieczniki w srzynce pod maską.
Żeby wyjąć pompę trzeba ściągnąć bak.
Anonymous - 31-08-2008, 22:15
A to mnie zmartwiliście. Bezpieczniki zostały wymienine To jutro biore sie za sciaganie baku.
Pozdrawiam
josie - 31-08-2008, 22:20
Lampka Check Engine się normalnie zapala po włączeniu stacyjki? I gaśnie po kilku sekundach?
Moim zdaniem to nie pompa. Pompę włącza komputer silnika (ECU) - podaje napięcie na przekaźnik pompy i wtedy pompa zostaje włączona. Do tego jeszcze trzeba stacyjkę włączyć. Jak klemy były odwrotnie to raczej żadne napięcie do pompy nie dotarło.
adam632 - 31-08-2008, 23:13
mi jak sie spalil komputer to tez pompa nie smigala
Anonymous - 01-09-2008, 08:08
Chceck engine normalnie się zapala a potem gasnie.
Juz niewiem co to to moze byc
[ Dodano: 03-09-2008, 10:48 ]
Pompa paliwa jest niby sprawna. Da rade sprawdzic jakims domowym sposobem czy komputer dziala? Macie moze schemat in stalacji elektrycznej do 1.3
Poizdrawiam
Anonymous - 27-09-2008, 16:16
Witam, mam taki problem. Przy przelaczeniu stacyjki dawniej pompa chodzila 2 sekundy i sie wylaczala a teraz chodzi caly czas i nie ma iskry. CE si enie swieci. Co poradzicie??
Pozdrawiam!
Anonymous - 27-09-2008, 21:35
siekierka71 napisał/a: | Witam, mam taki problem. Przy przelaczeniu stacyjki dawniej pompa chodzila 2 sekundy i sie wylaczala a teraz chodzi caly czas i nie ma iskry. CE si enie swieci. Co poradzicie??
Pozdrawiam! | Zacznijmy od rzeczy najprostszych. Sprawdź bezpiecznik alternatora w skrzynce pod maską po stronie pasażera. Ma oznaczenie 60 A.
A alarm albo odcięcie zapłonu jakieś masz?
Anonymous - 27-09-2008, 22:57
bezpieczniki raczej spoko moge sprawdzic jutro ale... przyczyna chyba lezy w ECU bo ...
auto stalo dosc dlugo tj z pare tyg nieodpalane, kiedys chcialem go uruchomic to jak nigdy nie berdzo chcial zapalic tak jakby stare swiece i kable ale one sa nowe. nie ma iskry bo ecu nie wylacza pompy paliwa jak zawsze i nie wiem co jest.
Hugo - 28-09-2008, 12:08
siekierka71 napisał/a: | auto stalo dosc dlugo tj z pare tyg nieodpalane | Odkręć kopułkę aparatu zapłonowego, wyczyść styki drobnym papierem i koniecznie wytrzyj kopułkę wewnątrz suchą szmatką. Wydaje mi się, że po tym odpali.
josie - 28-09-2008, 12:36
A ja bym sprawdził też bezpiecznik, ale opisany ECI MULTI pod maską (30A). Sprawdzić miernikiem, bo "na oko" często jest "dobry".
Anonymous - 09-10-2008, 02:01
hej. nie sprawdzalem jeszcze bezpiecznika ale... jak wyjąłem komputer i włozylem go za 2-3 dni to pompa wyłączyła sie jak dawniej i zapalił bez zadnych ale nio może marudził lekko ale za drugim razem pompa wyłączyła sie juz po 20 sec a za 3 i wiecej już wogóle. Za radiem jest ten przekażnik bo go słyszę jak sie załącza i wyłącza jeśli jest dobrze. może to on nawala. co myłslicie i od czego on jest. Przypomne ze jeżeli ten przekażnik nie odbije czyli pompa chodzi to nie załacza wogóle iskry! pozdrawiam
|
|
|