Problemy techniczne - wycieki z silnika
Anonymous - 13-09-2008, 11:08 Temat postu: wycieki z silnika Witam Jeżdżę swoim miśkiem już ponad 3 lata. Zero awarii, jeszcze nigdy mnie nie zawiódł. Wszystkie płyny i części wymieniam na czas. Zamierzam jeszcze ze 2, 3 latka nim pośmigać. W niedługim czasie muszę wymienić rozrząd. I tu mam mały dylemat. Silnik zaczyna coraz bardziej się pocić. Wycieki są widoczne już prawie wszędzie. Zastanawiam się czy przy wymianie rozrządu zdjąć głowicę i trochę uszczelnić silniczek. Dodam jeszcze że oleju bierze mi ok 1,3 l na 10 000km. I tu mam parę pytań do wszystkich mitsumaniaków którzy robili takie zabiegi.
1. Czy wymienić uszczelniacze zaworów?
2. Jakie części zastosować? Chodzi tu o uszczelki i uszczelniacze zaworów oraz wałka rozrządu ( zamienniki czy ori )
3. Jakie firmy zamienniki użyć?
4. Gdzie dostać oryginalne uszczelki.
5. Jakie są wasze opinie jeśli chodzi o uszczelki AJUSA i ELRING. (dokładnie chodzi o uszczelkę głowicy, uszczelniacze zaworów oraz wałka rozrządu i wału)
6. Jakieś pomocne uwagi dot. całego zabiegu?
Z góry dziękuje i Pozdrawiam
brzoza73 - 13-09-2008, 12:00
Jeśli liczysz się ze zdjęciem głowicy to lepjej od razu wymienić również uszczelniacze zaworowe,jedna robota.
Ja w moim galu przy wymianie uszczelki pod głowicą od razu dałem ją do sprawdzenia na szaczelność i zrobiłem planowanie z dotarciem zaworów i wymianą uszczelnień.Osobiście pod głowicę założyłem uszczelkę oryginał jak i inne uszczelki.Do zamienników mam mieszane uczucia(pare razy wykonywałem przez nie robote podwójną
Maretzky85 - 13-09-2008, 12:44
Jak wyżej, przy zdjęciu głowicy warto wymienić uszczelniacze zaworowe i w zależności od stanu oddać do dotarcia zaworów.
Co do uszczelek to śmiało mogę polecić ELRING - pod głowicę a jeśli chodzi o resztę uszczelniaczy - TAKOMA
Ja mam u siebie taki zestaw i jestem zadowolony Na tych zamiennikach składałem silnik po remoncie.
Anonymous - 14-09-2008, 13:50
A gdzie można dostać oryginalne uszczelki? W sklepach są tylko w/w zamienniki.
docencik87 - 14-09-2008, 18:50
ASO
A tak w ogóle to polecam Erlinga. Przyzwoita uszczelka, po 4000 na razie nie widać, by cokolwiek się pociło.
Anonymous - 14-09-2008, 19:51
docencik87 napisał/a: | A tak w ogóle to polecam Erlinga. |
A uszczelniacze zaworowe i resztę też Erlinga?
u157 - 14-09-2008, 22:28
Też mogę potwierdzić że te uszczelki są OK, co do pozostałych części to można śmiało polegać na japaneze, trzeba trochę poczekać na przesyłkę ale jakość części i ceny na pewno warte tej cierpliwości.
Anonymous - 21-09-2008, 22:04
No więc jutro oddaje miśka do mechanika. Wybór padł na Erlinga. Znajomy mechanik poleca mi te uszczelki. Z kolei drugi składał na tych uszczelkach swojego Colta i jest zadowolony. Mam zamiar wymienić wszystkie uszczelki i uszczelniacze głowicy, nowy rozrząd, uszczelka misy olejowej, uszczelniacz wału od strony rozrządu, olej oraz płyn chłodzący. Koszt robocizny około 450zł wiec cena przystępna. Do tego części to tak myślę około 1000zł. Pozdrawiam i dzięki za poradę.
[ Dodano: 02-10-2008, 21:27 ]
No więc Colt został zrobiony. Wszystko w jak najlepszym porządku. Zero jakichkolwiek problemów. Z tym że ciężko było dobrać części. Erling zupełnie nie pasował. Wogóle jakieś dziwne to było. Uszczelka pod głowicę była w opakowaniu Erlinga natomiast w środku jakiś szajsz zupełnie niepasujący. Uszzczelniacze też nie pasowały. Zdecydowałem z moim mechanikiem że założy Takome. Wszystko wygląda że będzie oki. Zobaczymy w praktyce. Pozdro
|
|
|