To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - lancer89r,wycieraczki?

matti3000 - 20-09-2008, 23:08
Temat postu: lancer89r,wycieraczki?
Witam,mam problem z wycieraczkami,moze banalny ale bardzo denerwujacy,mam dosc nietypowe teraz mocowanie pior,szerokie i grube ramie na ktorym mocuje sie pioro na 2 srubkach,teraz nie ma takich w piorach,czy ktos zna jakis typ pior i wie gdzie je dostac?wiem ze moge "ociosac"ramie ale hmmmm moze jest jakies inne wyjscie?
tomusn - 20-09-2008, 23:51

zrób fotkę, prawdopodobnie masz to samo co ja...
ja idę wtedy do przyjaciół z MOtoChamp w Bydgoszczy (z lekka niepopularnych na forum) którzy oprócz ASO mitsubishi mają również Bosch Serwis i pozwalają mi grzebac w kartoniku pełnym końcówek, które im zostają - gdyż większość samochodów ma mocowanie na hak.
na początku odkręciłem stare mocowanie boczne - dwie śrubki i wystający z boku z plastiku trzpień - i zakładam normalną końcówkę - dostępną często w piórach ALCA, ale czasem lubią pękać i załatwiam sobie te zapasówki z Boscha (nawet chyba mi się kończą - muszę iść i poprosić)

Hubeeert - 21-09-2008, 00:12

matti3000 napisał/a:
wiem ze moge "ociosac"ramie
BOSCH serwisy miały kiedys takie stalowe przykręcane na dwie śrubki przejściówki. Ja takie kupiłem kilka lat temu i mam.
Anonymous - 21-09-2008, 10:39

W Poznaniu są dostępne od ręki w Norauto, jak będziesz miał problem żeby kupić to napisz na priwa, kupie i Ci wyśle. Zobacze jeszcze w domu bo gdzieś powinienem mieć takię od starego Galanta. Jedną mam na pewno bo ją ostatnio widziałem.
mouseman - 21-09-2008, 22:26

Ja kupiłem te:
http://www.allegro.pl/ite...cord_bmw_5.html

dawno temu gościu wystawił je na moja proźbe. zmieniesz stare mocowanie na te z zestawu i jedziesz. Po roku czasu niemam problemu z wycieraczkami. Valeo rządzi.
Pozdrawiam

matti3000 - 26-09-2008, 02:55

Wielkie dzieki za info i oferte pomocy.Udalo mi sie znalezc we Wrocku pasujace.Dzieki jeszcze raz Wszystkim.