|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
lancer89r,wycieraczki? |
Autor |
Wiadomość |
matti3000
Nowy Forumowicz Lancer GLXi1,5.89
Auto: Mitsu Lancer GLXi 1989
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-09-2008, 23:08 lancer89r,wycieraczki?
|
|
|
Witam,mam problem z wycieraczkami,moze banalny ale bardzo denerwujacy,mam dosc nietypowe teraz mocowanie pior,szerokie i grube ramie na ktorym mocuje sie pioro na 2 srubkach,teraz nie ma takich w piorach,czy ktos zna jakis typ pior i wie gdzie je dostac?wiem ze moge "ociosac"ramie ale hmmmm moze jest jakies inne wyjscie? |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 20-09-2008, 23:51
|
|
|
zrób fotkę, prawdopodobnie masz to samo co ja...
ja idę wtedy do przyjaciół z MOtoChamp w Bydgoszczy (z lekka niepopularnych na forum) którzy oprócz ASO mitsubishi mają również Bosch Serwis i pozwalają mi grzebac w kartoniku pełnym końcówek, które im zostają - gdyż większość samochodów ma mocowanie na hak.
na początku odkręciłem stare mocowanie boczne - dwie śrubki i wystający z boku z plastiku trzpień - i zakładam normalną końcówkę - dostępną często w piórach ALCA, ale czasem lubią pękać i załatwiam sobie te zapasówki z Boscha (nawet chyba mi się kończą - muszę iść i poprosić) |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 21-09-2008, 00:12
|
|
|
matti3000 napisał/a: | wiem ze moge "ociosac"ramie | BOSCH serwisy miały kiedys takie stalowe przykręcane na dwie śrubki przejściówki. Ja takie kupiłem kilka lat temu i mam. |
|
|
|
 |
burst [Usunięty]
|
Wysłany: 21-09-2008, 10:39
|
|
|
W Poznaniu są dostępne od ręki w Norauto, jak będziesz miał problem żeby kupić to napisz na priwa, kupie i Ci wyśle. Zobacze jeszcze w domu bo gdzieś powinienem mieć takię od starego Galanta. Jedną mam na pewno bo ją ostatnio widziałem. |
|
|
|
 |
mouseman
Mitsumaniak Krzyś :)
Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Pomógł: 2 razy Dołączył: 24 Sie 2006 Posty: 801 Skąd: Legnica
|
Wysłany: 21-09-2008, 22:26
|
|
|
Ja kupiłem te:
http://www.allegro.pl/ite...cord_bmw_5.html
dawno temu gościu wystawił je na moja proźbe. zmieniesz stare mocowanie na te z zestawu i jedziesz. Po roku czasu niemam problemu z wycieraczkami. Valeo rządzi.
Pozdrawiam |
_________________ -=Galeria=-
W rodzinie:3000GT VR4 99 Italia edition, LANCER C68A 1.8 GTi, LANCER C62A 1.5 8v, LANCER Sportback Ralliart CX4A |
|
|
|
 |
matti3000
Nowy Forumowicz Lancer GLXi1,5.89
Auto: Mitsu Lancer GLXi 1989
|
Wysłany: 26-09-2008, 02:55
|
|
|
Wielkie dzieki za info i oferte pomocy.Udalo mi sie znalezc we Wrocku pasujace.Dzieki jeszcze raz Wszystkim. |
|
|
|
 |
|
|