Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
lancer89r,wycieraczki?
Autor Wiadomość
matti3000 
Nowy Forumowicz
Lancer GLXi1,5.89

Auto: Mitsu Lancer GLXi 1989
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 20-09-2008, 23:08   lancer89r,wycieraczki?

Witam,mam problem z wycieraczkami,moze banalny ale bardzo denerwujacy,mam dosc nietypowe teraz mocowanie pior,szerokie i grube ramie na ktorym mocuje sie pioro na 2 srubkach,teraz nie ma takich w piorach,czy ktos zna jakis typ pior i wie gdzie je dostac?wiem ze moge "ociosac"ramie ale hmmmm moze jest jakies inne wyjscie?

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 20-09-2008, 23:51   

zrób fotkę, prawdopodobnie masz to samo co ja...
ja idę wtedy do przyjaciół z MOtoChamp w Bydgoszczy (z lekka niepopularnych na forum) którzy oprócz ASO mitsubishi mają również Bosch Serwis i pozwalają mi grzebac w kartoniku pełnym końcówek, które im zostają - gdyż większość samochodów ma mocowanie na hak.
na początku odkręciłem stare mocowanie boczne - dwie śrubki i wystający z boku z plastiku trzpień - i zakładam normalną końcówkę - dostępną często w piórach ALCA, ale czasem lubią pękać i załatwiam sobie te zapasówki z Boscha (nawet chyba mi się kończą - muszę iść i poprosić)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 21-09-2008, 00:12   

matti3000 napisał/a:
wiem ze moge "ociosac"ramie
BOSCH serwisy miały kiedys takie stalowe przykręcane na dwie śrubki przejściówki. Ja takie kupiłem kilka lat temu i mam.

burst
[Usunięty]

Wysłany: 21-09-2008, 10:39   

W Poznaniu są dostępne od ręki w Norauto, jak będziesz miał problem żeby kupić to napisz na priwa, kupie i Ci wyśle. Zobacze jeszcze w domu bo gdzieś powinienem mieć takię od starego Galanta. Jedną mam na pewno bo ją ostatnio widziałem.

mouseman 
Mitsumaniak
Krzyś :)

Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Wysłany: 21-09-2008, 22:26   

Ja kupiłem te:
http://www.allegro.pl/ite...cord_bmw_5.html

dawno temu gościu wystawił je na moja proźbe. zmieniesz stare mocowanie na te z zestawu i jedziesz. Po roku czasu niemam problemu z wycieraczkami. Valeo rządzi.
Pozdrawiam

matti3000 
Nowy Forumowicz
Lancer GLXi1,5.89

Auto: Mitsu Lancer GLXi 1989
  Wysłany: 26-09-2008, 02:55   

Wielkie dzieki za info i oferte pomocy.Udalo mi sie znalezc we Wrocku pasujace.Dzieki jeszcze raz Wszystkim.

Odpowiedz do tematu