[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] Wtyczka żarówek mijania- jak bezpiecznie odłączyć
tempora - 21-09-2008, 16:25 Temat postu: [EA5W 2.5] Wtyczka żarówek mijania- jak bezpiecznie odłączyć witam,
mam pytanie odnosnie wymiany zarowki w reflektorze. czy ta kostke z kablami jak na zalaczonym obrazku wyciaga sie cala (szarpiac, przekrecajac etc ...) czy moze jest to konektor, ktory trzeba rozlaczyc w jakis sposob? nie chce nic urwac wiec wole sie zapytac.
dzieki za info.
pozdrawiam.
http://www.fotosik.pl/pok...ae83ffbd40.html
Anonymous - 21-09-2008, 16:35
tempora napisał/a: | czy ta kostke z kablami jak na zalaczonym obrazku wyciaga sie cala (szarpiac, przekrecajac etc ...) | wyciaga sie ciagnac w strone przeciwna do lampy
jesli masz watpliwosci co dalej patrz TU mam nadzieje choc troche pomoglem i problem juz z glowy
roch_27 - 22-09-2008, 18:17
cuuube napisał/a: | tempora napisał/a:
czy ta kostke z kablami jak na zalaczonym obrazku wyciaga sie cala (szarpiac, przekrecajac etc ...)
wyciaga sie ciagnac w strone przeciwna do lampy | nie zawsze może się to udać Jak będziesz ciągnął na siłę to możesz ją uszkodzić
Najlepiej ją ściągniesz ruszając z wyczuciem raz w lewo raz w prawo Powinno zejść bez problemów
pozdro
Marcino - 22-09-2008, 21:28
Tak jak mowią poprzednicy ciągnac do tyłu samochodu z wyczucie i poruszać na boki. zeby swodoodnie zeszło z pinów zarówki. CZasami moze być mocno zapieczone, moj kuzyn w Awensis przy mnie wyrwał razem z kawałkiem soczewki reflektora. ... ale pomogłem mu naprawić klejąc wszystko na kropelkę....
tempora - 26-09-2008, 11:41
ok, dzieki wszystkim za uwagi. operacja sie udala, pacjent przezyl.
pozdrawiam,
EA5A V6 2498ccm 2003r, 160 PS
|
|
|