To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5W 2.5] Wtyczka żarówek mijania- jak bezpiecznie odłączyć

tempora - 21-09-2008, 16:25
Temat postu: [EA5W 2.5] Wtyczka żarówek mijania- jak bezpiecznie odłączyć
witam,

mam pytanie odnosnie wymiany zarowki w reflektorze. czy ta kostke z kablami jak na zalaczonym obrazku wyciaga sie cala (szarpiac, przekrecajac etc ...) czy moze jest to konektor, ktory trzeba rozlaczyc w jakis sposob? nie chce nic urwac wiec wole sie zapytac.

dzieki za info.
pozdrawiam.

http://www.fotosik.pl/pok...ae83ffbd40.html

Anonymous - 21-09-2008, 16:35

tempora napisał/a:
czy ta kostke z kablami jak na zalaczonym obrazku wyciaga sie cala (szarpiac, przekrecajac etc ...)
wyciaga sie ciagnac w strone przeciwna do lampy
jesli masz watpliwosci co dalej patrz TU mam nadzieje choc troche pomoglem :mrgreen: i problem juz z glowy

roch_27 - 22-09-2008, 18:17

cuuube napisał/a:
tempora napisał/a:
czy ta kostke z kablami jak na zalaczonym obrazku wyciaga sie cala (szarpiac, przekrecajac etc ...)
wyciaga sie ciagnac w strone przeciwna do lampy
nie zawsze może się to udać :doubt: Jak będziesz ciągnął na siłę to możesz ją uszkodzić :?
Najlepiej ją ściągniesz ruszając z wyczuciem raz w lewo raz w prawo :) Powinno zejść bez problemów

pozdro

Marcino - 22-09-2008, 21:28

Tak jak mowią poprzednicy ciągnac do tyłu samochodu z wyczucie i poruszać na boki. zeby swodoodnie zeszło z pinów zarówki. CZasami moze być mocno zapieczone, moj kuzyn w Awensis przy mnie wyrwał razem z kawałkiem soczewki reflektora. ... ale pomogłem mu naprawić klejąc wszystko na kropelkę....
tempora - 26-09-2008, 11:41

ok, dzieki wszystkim za uwagi. operacja sie udala, pacjent przezyl.

pozdrawiam,

EA5A V6 2498ccm 2003r, 160 PS :)