Carisma - Techniczne - Wymiana rozrządu Cari GDI
emfranc - 04-10-2008, 00:31 Temat postu: Wymiana rozrządu Cari GDI Zakładam nowy temat, gdyż mimo dużej cierpliwości i kilkugodzinnych poszukiwań jakichkolwiek informacji o rozrządzie w GDI nie znalazłem nic co rozwiałoby moje wątpliwości. Mam nadzieje, że moderator okaże się na tyle wyrozumiały, że nie wywali moich wypocin do kosza, w ostateczności przeniesie post w odpowiednie miejsce
Próbowałem szukajki ale jak na złość zablokowana.
Panowie, proszę o jakieś wsparcie w temacie wymiany rozrządu w Cari GDI przed liftem.
Autko kupiłem od niemca, pasek miało wymieniony w serwisie przy 100kkm i kolo twierdził, że następna wymiana po kolejnych 100. Nie wiem co o tym sądzić bo to silnik wynalazek i wszystko jest możliwe, ale prawdopodobnie nie mylił się bo mam już na liczniku 198kkm i jeszcze jeździ a ja pomału zabieram się za kompletowanie części. Po tym co dziś przeczytałem na temat rozrządów w innych silnikach, jutro wybieram się piechtą do kumpla niech zamawia części na wczoraj i wio do mechanika. Rozwiejcie tylko moje wątpliwości - ile kilosków można zrobić na jednym pasku w GDI, bo nie wiem czy brać lawetę . Jeśli macie linki do tematów związanych z moim problemem to będę wdzięczny za podesłanie.
mlun - 04-10-2008, 00:34
Oryginal 90k a zamienniki 60k. Jakby nie patrzeć już dawno po terminie. Ja bym nie ryzykował. Niech ktoś cię podcholuje.
Cezar - 04-10-2008, 00:42
emfranc napisał/a: | Jeśli macie linki do tematów związanych z moim problemem to będę wdzięczny za podesłanie. |
macie
http://forum.mitsumaniaki...apaneze&start=0
|
|
|