Sigma/Diamante Ogólne - Przy przyspieszaniu zapala się czerwona kontrolka hamulca??
Anonymous - 05-10-2008, 11:42 Temat postu: Przy przyspieszaniu zapala się czerwona kontrolka hamulca?? Co może być?
Podczas przyspieszania zapala się kontrolka hamulca ręcznego, ale tylko jak mam bieg włączony, niezależnie który to bieg, zdejmuje lekko nogę z gazu, kontrolka gaśnie, przyspieszam, zapala się znowu, wciskam sprzęgło, luz, i dodaje gazu i nic takiego się nie dzieje.
Pomóżcie bo nie wiem czy się mogę bardzo martwić? Czy to tylko za mały poziom jakiegoś płynu, chociaż wszystkie poziomy w normie.
Skrzynia manual, silnik 12V, szykuję się do zmiany oleju, może to mieć wpływ?, chociaż nie sądzę bo na luzie nic się nie dzieje.
POMÓŻCIE!!!!!
Może miał ktoś podobny problem.
Anonymous - 05-10-2008, 17:41
Prawdo podobnie kołyszący się płyn w zbiorniczku załącza kontrolkę hamulca. popatrz też czy wyłącznik lampki ręcznego jest dokładnie wyłączany po zwolnieniu ręcznego.
siwek - 05-10-2008, 18:18
to prawdopodobnie wina czujnika który się włącza przy delikatnych ruchach wajchy od ręcznego, sprawdz czy poprawnie działa
Anonymous - 05-10-2008, 18:30
Oby to było tylko to, sprawdzę ale obawiam się, że to nie to, bo nie ważne czy samochód przechyla się z górki, czy pod górkę, sytuacja ma miejsce tylko podczas przyspieszania, nieważne w jakim kierunku i jak samochód jest ustawiony
PS
Rzeczywiście w starym lancerku tak miałem jak było mało płynu hamulcowego, ale tu płyn jest powyżej minimum, dla pewności jednak doleję, dzięki na razie za odpowiedzi i czekam może na dalsze sugestie od użytkowników sigm, może ktoś miał coś takiego.
brzoza73 - 05-10-2008, 20:17
Może również wariować czujnik poziomu płynu h-ca
Anonymous - 05-10-2008, 21:41
sprawdz przede wszystkim plyn..
mitsu_maniak - 05-11-2008, 19:50
Miałem dokładnie tak samo. Wymieniłem płyn hamulcowy i kontrolka przestała się świecić.
wojtas - 09-12-2008, 16:00
Miałem ten sam problem. W moim Misiaku wystarczyło uzupełnić płyn hamulcowy w zbiorniczku od ABS( to ten przy lewym leflektorze).
|
|
|