To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Problem z modemem Zoom Fax Modem v.34 x Model 470

igi - 19-05-2006, 07:40
Temat postu: Problem z modemem Zoom Fax Modem v.34 x Model 470
Hej

Mam problem z tym modemem. Używamy w firmie go w 2 miejscach. Potarfi sie sam odinstalować :!: :?: :roll: . Używany system to XP Prof. SP2. User ma zwykłego użytkownika więc nie może sam sobie go odinstalować (nawet jak by miał admina to i tak by tego nie zrobił ;) ). Pomaga na konice admina kliknięcie w dodaj/usuń sprzęt, znajduje się bez problemu i wszystko gra.

Ktoś ma jakiś pomysł co zrobić żeby nie ginął modem?? Poza kupnem nowego oczywiście :wink:

Anonymous - 21-05-2006, 11:43
Temat postu: Re: Problem z modemem Zoom Fax Modem v.34 x Model 470
Można by odinstalowac modem.Później odłączyć go od kompa i zainstalować ponownie sterowniki z CD załączonej z modemem.Można też ściągnąć sterowniki ze strony producenta, bo może jest jakiś bład na płycie.Dopiero później podłączyć sprzęt.
szczeslaw - 21-05-2006, 18:49

To jest modem na comie?
Anonymous - 21-05-2006, 23:37

ustaw com na 57,600 bps. prawdopodobnie jest teraz ustawiony na 230 kbps.
miałem podobny motyw ze staarym us roboticsem 28,8, to pomogło

igi - 22-05-2006, 07:36

szczeslaw, tak modem na comie

swireek, sterowniki są dobre. Od sterowników zacząłem "zabawę" z tym gównem :(

shovel, potestuje dziś bo nie jestem pewien jaka to wygląda

Efa! - 22-05-2006, 23:00

Może spróbuj wejść z poziomu admina w konsolę "usługi" (czy tam "zadania" - nie wiem, jak to tam po polsku wypluwa Winda) - tam też jest we właściwościach ustawianie uprawnień dla każdego procesu. Jeśli pogrzebanie tam nie pomoże, to jeszcze inne propozycje:
- wyłącz opcję przywracania systemu i sprawdź, co się będzie działo;
- sprawdź, czy nie jest ustawiony inny profil sprzętowy dla userów, a inny dla admina; w razie potrzeby stwórz nowy profil i ustaw jako domyślny;
- wyłącz / włącz ochronę systemu (albo, jeśli jest, engine firewall/antyvir/itd.)

igi - 23-05-2006, 08:40

Najgorsze w tym wszystkim jest to że modem ginie raz na jakiś bliżej nie określony czas.

Efa! napisał/a:
sprawdź, czy nie jest ustawiony inny profil sprzętowy dla userów, a inny dla admina; w razie potrzeby stwórz nowy profil i ustaw jako domyślny;

Profil usera narzuca mu novell.

shovel napisał/a:
ustaw com na 57,600 bps. prawdopodobnie jest teraz ustawiony na 230 kbps.
miałem podobny motyw ze staarym us roboticsem 28,8, to pomogło

Narazie testuje to ustawienie.

Efa! napisał/a:

Heh o tym nie pomyslałem. Mozeto jest rozwiązanie mojego problemu! Dzięki Efa!, :D . Dam znać za jakiś czas co mi się udało zrobić :)

Efa! - 24-05-2006, 14:12

igi napisał/a:
Najgorsze w tym wszystkim jest to że modem ginie raz na jakiś bliżej nie określony czas.

Efa! napisał/a:
sprawdź, czy nie jest ustawiony inny profil sprzętowy dla userów, a inny dla admina; w razie potrzeby stwórz nowy profil i ustaw jako domyślny;

Profil usera narzuca mu novell.

Nie wiem, więc zapytam z ciekawości: czy ustawiony profil konfiguracji peryferiów i "bebechów" może być chronioną przed zmianami opcją w Novellu? Mógłby to być też jakiś trop.

igi napisał/a:

Efa! napisał/a:

Heh o tym nie pomyslałem. Mozeto jest rozwiązanie mojego problemu! Dzięki Efa!, :D . Dam znać za jakiś czas co mi się udało zrobić :)

Jesteś specem, więc i tak wiem, że tym, czy innym sposobem szybko poradzisz sobie z tą usterką :D