|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 04-01-2007, 20:56 |
Problem z modemem Zoom Fax Modem v.34 x Model 470 |
Autor |
Wiadomość |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 22 Mar 2005 Posty: 3765 Skąd: innąd
|
Wysłany: 19-05-2006, 07:40 Problem z modemem Zoom Fax Modem v.34 x Model 470
|
|
|
Hej
Mam problem z tym modemem. Używamy w firmie go w 2 miejscach. Potarfi sie sam odinstalować . Używany system to XP Prof. SP2. User ma zwykłego użytkownika więc nie może sam sobie go odinstalować (nawet jak by miał admina to i tak by tego nie zrobił ). Pomaga na konice admina kliknięcie w dodaj/usuń sprzęt, znajduje się bez problemu i wszystko gra.
Ktoś ma jakiś pomysł co zrobić żeby nie ginął modem?? Poza kupnem nowego oczywiście |
|
|
|
 |
swireek [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2006, 11:43 Re: Problem z modemem Zoom Fax Modem v.34 x Model 470
|
|
|
Można by odinstalowac modem.Później odłączyć go od kompa i zainstalować ponownie sterowniki z CD załączonej z modemem.Można też ściągnąć sterowniki ze strony producenta, bo może jest jakiś bład na płycie.Dopiero później podłączyć sprzęt. |
|
|
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
Pomógł: 28 razy Dołączył: 29 Cze 2005 Posty: 1980 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-05-2006, 18:49
|
|
|
To jest modem na comie? |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
shovel [Usunięty]
|
Wysłany: 21-05-2006, 23:37
|
|
|
ustaw com na 57,600 bps. prawdopodobnie jest teraz ustawiony na 230 kbps.
miałem podobny motyw ze staarym us roboticsem 28,8, to pomogło |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-05-2006, 07:36
|
|
|
szczeslaw, tak modem na comie
swireek, sterowniki są dobre. Od sterowników zacząłem "zabawę" z tym gównem
shovel, potestuje dziś bo nie jestem pewien jaka to wygląda |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2005 Posty: 3528 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 22-05-2006, 23:00
|
|
|
Może spróbuj wejść z poziomu admina w konsolę "usługi" (czy tam "zadania" - nie wiem, jak to tam po polsku wypluwa Winda) - tam też jest we właściwościach ustawianie uprawnień dla każdego procesu. Jeśli pogrzebanie tam nie pomoże, to jeszcze inne propozycje:
- wyłącz opcję przywracania systemu i sprawdź, co się będzie działo;
- sprawdź, czy nie jest ustawiony inny profil sprzętowy dla userów, a inny dla admina; w razie potrzeby stwórz nowy profil i ustaw jako domyślny;
- wyłącz / włącz ochronę systemu (albo, jeśli jest, engine firewall/antyvir/itd.) |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
https://youtu.be/Jl4lvnKijX8
A tu Hymn Mitsumaniaków: http://www.akbi.pl/image/mitsu_hymn.mp3
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
|
Wysłany: 23-05-2006, 08:40
|
|
|
Najgorsze w tym wszystkim jest to że modem ginie raz na jakiś bliżej nie określony czas.
Efa! napisał/a: | sprawdź, czy nie jest ustawiony inny profil sprzętowy dla userów, a inny dla admina; w razie potrzeby stwórz nowy profil i ustaw jako domyślny; |
Profil usera narzuca mu novell.
shovel napisał/a: | ustaw com na 57,600 bps. prawdopodobnie jest teraz ustawiony na 230 kbps.
miałem podobny motyw ze staarym us roboticsem 28,8, to pomogło |
Narazie testuje to ustawienie.
Efa! napisał/a: | - wyłącz opcję przywracania systemu i sprawdź, co się będzie działo; |
Heh o tym nie pomyslałem. Mozeto jest rozwiązanie mojego problemu! Dzięki Efa!, . Dam znać za jakiś czas co mi się udało zrobić |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2005 Posty: 3528 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 24-05-2006, 14:12
|
|
|
igi napisał/a: | Najgorsze w tym wszystkim jest to że modem ginie raz na jakiś bliżej nie określony czas.
Efa! napisał/a: | sprawdź, czy nie jest ustawiony inny profil sprzętowy dla userów, a inny dla admina; w razie potrzeby stwórz nowy profil i ustaw jako domyślny; |
Profil usera narzuca mu novell. |
Nie wiem, więc zapytam z ciekawości: czy ustawiony profil konfiguracji peryferiów i "bebechów" może być chronioną przed zmianami opcją w Novellu? Mógłby to być też jakiś trop.
igi napisał/a: |
Efa! napisał/a: | - wyłącz opcję przywracania systemu i sprawdź, co się będzie działo; |
Heh o tym nie pomyslałem. Mozeto jest rozwiązanie mojego problemu! Dzięki Efa!, . Dam znać za jakiś czas co mi się udało zrobić |
Jesteś specem, więc i tak wiem, że tym, czy innym sposobem szybko poradzisz sobie z tą usterką |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
https://youtu.be/Jl4lvnKijX8
A tu Hymn Mitsumaniaków: http://www.akbi.pl/image/mitsu_hymn.mp3
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo |
|
|
|
 |
|
|