[96-02]Colt CJ0 - Belka mocująca tylni zderzak.
wojtas20 - 13-10-2008, 19:29 Temat postu: Belka mocująca tylni zderzak. W sobotę wraz z użytkownikiem o nicku wojmi1 grzebaliśmy trochę
przy moim colcie Zdjęliśmy zderzak w celu ponownego zawieszenia go gdyż
był trochę opadnięty po stłuczce.. Naszym oczom ukazała się belka która była
dosłownie zgnita i nie było jak do niej tego zderzaka zamocować, zrobiliśmy to
prowizorycznie a belkę będzie trzeba wymienić, radzę wszystkim rzucić okiem na to
gdyż można ciągnąć za sobą zderzak na sznurku bez tego
Hugo - 13-10-2008, 19:49
wojtas20 napisał/a: | Naszym oczom ukazała się belka która była
dosłownie zgnita i nie było jak do niej tego zderzaka zamocować | Normalne w Coltach CAO i CJO. Chociażby nie wiem jak był zadbany to belka zderzaka tylnego będzie zgnita.
Anonymous - 13-10-2008, 19:55
Hugo napisał/a: | wojtas20 napisał/a: | Naszym oczom ukazała się belka która była
dosłownie zgnita i nie było jak do niej tego zderzaka zamocować | Normalne w Coltach CAO i CJO. Chociażby nie wiem jak był zadbany to belka zderzaka tylnego będzie zgnita. | Dokładnie to samo dotyczy Lancerów CB/CK. I wcale nie musi to oznaczać, że było jakieś bum. Te belki (przód i tył) to tak naprawdę U-owniki z cienkiej blachy.
Anonymous - 13-10-2008, 23:50
gregorbu napisał/a: | Lancerów CB/CK. |
u mnie belka wyglądała jak nowa
wojmi1 - 14-10-2008, 12:58
trzeba ją przelakierować np konserwacją do podwozia albo grubo minią czerwoną
tylko pamiętać o wtyczce bo niema poświetlenia tablicy i przeciw mgielnego
cactooz - 23-01-2009, 19:31
Ja dzisiaj odkryłem u mojego CeJ0ta że moja przednia belka jest gładka, nie ma grudek, pęcherzy czy schodzącego lakieru, ale widać pięknie rdzawe ogniska, znajomy stwiedził, że po prostu gnije od środka. Możliwe?
Moje pytanie czy taką belkę da się zrobić? Nie żebym nie chciał wydawać pieniędzy, ale wychodzę z założenia że jak z solidnej nierdzewki dało by się wygiąć (na giętarce of corz) to będzie rozwiązanie dużo trwalsze.
|
|
|