[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Po wymianie sprzęgła - ile czasu ma się "doc
Anonymous - 18-10-2008, 14:35 Temat postu: [CA4A 1.6] Po wymianie sprzęgła - ile czasu ma się "doc Zamontowano nowy zestawik AISIN- jak długo będzie się układać, ile czasu mam je docierac ?
Ale sprzęgło bierze jak przed wymiana, czyli baardzo wysoko, mam wrazenie ze nawet do konca nie wysprzegla
Jak ustawic aby bralo od podlogi ?
londolut - 18-10-2008, 16:36
MARCIN--Ibiza, w Colcie 1,6 nie da rady regulować wysokości brania bo jest tam sprzęgło hydrauliczne a nie mechaniczne tak jak w 1,3.
MARCIN--Ibiza napisał/a: | jak długo będzie się układać, ile czasu mam je docierac ? | Przy wymianie sprzęgła nie ma czegoś takiego jak docieranie. Montujesz i jedziesz - albo jedzie ok, albo mechanik dał ciała i jedzie źle bądź wcale.
Anonymous - 18-10-2008, 16:40
jeździ i trzyma dobrze
tylko nie wiem czu już moge "na ostro" przeciągać i zmieniać biegi na wysokich obrotach.
Z tego co słyszałem mechanik nie może źle zamontować sprzęgła, albo pasuje albo nie.
Miroslaw1305 - 18-10-2008, 17:34
Marcin-ibiza -można żle założyc (przykręcic) tarczę sprzęgła jak się nie wspomoże mechanik trzpieniem do ustawiania osiowości to tarcza może nierówno dociskac .
josie - 26-10-2008, 21:34
londolut napisał/a: | MARCIN--Ibiza, w Colcie 1,6 nie da rady regulować wysokości brania bo jest tam sprzęgło hydrauliczne a nie mechaniczne tak jak w 1,3. |
Reguluje się śrubą nad pedałem sprzęgła
Miroslaw1305 napisał/a: | Marcin-ibiza -można żle założyc (przykręcic) tarczę sprzęgła jak się nie wspomoże mechanik trzpieniem do ustawiania osiowości to tarcza może nierówno dociskac . |
Tarczy się nie przykręca.
Trzpień do ustawiania osiowości to narzędzie pomocnicze do montażu, żeby wałek skrzyni wszedł w tarczę i jednocześnie skrzynię dało się przykręcić do silnika.
I tak po pierwszym wciśnięciu sprzęgła tarcza zwisa sobie na wałku skrzyni i centruje się sama
mkm - 26-10-2008, 23:25
MARCIN--Ibiza, jezeli nie dojechales tarczy do konca i kolo zamachowe jest "gladkie" to nie musisz "docierac". Jezeli kolo mialo "gory i doliny" to dla swietego spokoju z 500km bym zrobil bez zbytniego szalenstwa.
mechu102 - 01-11-2008, 12:39
ostatnio wymienialem u siebie sprzeglo
jak chcecie ustawic tarcze w osi zeby nie bylo problemow z montazem pozniej skrzyni to proponuje stary walek sprzeglowy od poloneza czy duzego fiata. pasuje idealnie jakby byl od colta
|
|
|