3000GT/GTO Techniczne - Tempomat nie działa.
pavulon - 07-11-2008, 17:49 Temat postu: Tempomat nie działa. Sprawa wyglada tak. Jadem sobie i właczam przycisk tempomatu. zapala mi sie kontrolka na blacie. I to tyle. wiksuje tym dzojstikiem przy kierownicy i nic. chyba powinna sie zapalic jeszcze jedna kontrolka? albo zblokować predkosc sam niewiem. Jak działa tempomat, za co sie zabrac, gdzie zajrzec co rozkrecić. z góry dzikuje za pomoc.
A jeszcze jaki jest typ żaróweczki do podświetlania kontrolek ok regulacji lamp i wycieraczek, tyle wiem ze jest mniejsza o połowe od tych licznikowych.
Anonymous - 08-11-2008, 20:46
podjedz z tego co pamietam dzialał .
kain - 19-01-2010, 00:18
witam i jak udało się rozwiązać problem kupiłem stealtha i od momentu zakupu mam to samo asc on i dzojstik jak martwy gdzie szukac i czego - kostek bezpieczników czy jakiś inny pomysł?
A i jeszcze jedno pytanko zasięgnąłem info po sieci i ASC ma niby służyć do niwelacji ślizgu kapci przy starcie (Anti Slick Control) więc jak to sie ma do tempomatu?
n3000 - 19-01-2010, 10:24
Witam, ASC ON to kontrolka sygnalizująca nacisniecie przycisku głównego od załączania tempomatu żadne tam anti slick hehe, jeśli ci nie działa to najpierw sprawdza się czujniki przy pedałach sprzęgła i hamulca to najczęstsza przyczyna, ale przyczyn może być wiele od nieszczelnych wężyków idących do actuatora, nie działającą pompkę podcisnieniową aż po uwalony sterownik tempomatu musisz posprawdzać po kolei wszystkie elementy.
kain - 19-01-2010, 10:32
jesli chodzi o czujniki pod pedałaqmi to mam automat czyli sprzegło odpada teraz pytanko czy przy automacie to komputer bedzie sprzężony z komputerem od skrzyni czy gdzie go szukać wole zobaczyc czy on wogóle jest czy czasem nie przełożył mi poprzedni właścieciel tylko kierownicy z joystickiem i przycisku wraz z kontrolką... :/ nie masz moze jakiegos schematu w któym widać układy tempomatu lub linka?
n3000 - 19-01-2010, 10:58
schemat jest w serwisówce, a komputer od tempomatu znajduje się po stronie pasażera na pionowej sciance pod schowkiem schowany za wykładziną (po prawej stronie auta w okolicach zawiasu drzwi)
|
|
|