Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tempomat nie działa.
Autor Wiadomość
pavulon 
Mitsumaniak

Auto: Pajero III
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-11-2008, 17:49   Tempomat nie działa.

Sprawa wyglada tak. Jadem sobie i właczam przycisk tempomatu. zapala mi sie kontrolka na blacie. I to tyle. wiksuje tym dzojstikiem przy kierownicy i nic. chyba powinna sie zapalic jeszcze jedna kontrolka? albo zblokować predkosc sam niewiem. Jak działa tempomat, za co sie zabrac, gdzie zajrzec co rozkrecić. z góry dzikuje za pomoc.

A jeszcze jaki jest typ żaróweczki do podświetlania kontrolek ok regulacji lamp i wycieraczek, tyle wiem ze jest mniejsza o połowe od tych licznikowych.

maxkow
[Usunięty]

Wysłany: 08-11-2008, 20:46   

podjedz z tego co pamietam dzialał .

kain 
Nowy Forumowicz

Auto: 3000gt (stealth)
Wysłany: 19-01-2010, 00:18   

witam i jak udało się rozwiązać problem kupiłem stealtha i od momentu zakupu mam to samo asc on i dzojstik jak martwy gdzie szukac i czego - kostek bezpieczników czy jakiś inny pomysł?
A i jeszcze jedno pytanko zasięgnąłem info po sieci i ASC ma niby służyć do niwelacji ślizgu kapci przy starcie (Anti Slick Control) więc jak to sie ma do tempomatu?

n3000 
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Wysłany: 19-01-2010, 10:24   

Witam, ASC ON to kontrolka sygnalizująca nacisniecie przycisku głównego od załączania tempomatu żadne tam anti slick hehe, jeśli ci nie działa to najpierw sprawdza się czujniki przy pedałach sprzęgła i hamulca to najczęstsza przyczyna, ale przyczyn może być wiele od nieszczelnych wężyków idących do actuatora, nie działającą pompkę podcisnieniową aż po uwalony sterownik tempomatu musisz posprawdzać po kolei wszystkie elementy.

kain 
Nowy Forumowicz

Auto: 3000gt (stealth)
Wysłany: 19-01-2010, 10:32   

jesli chodzi o czujniki pod pedałaqmi to mam automat czyli sprzegło odpada teraz pytanko czy przy automacie to komputer bedzie sprzężony z komputerem od skrzyni czy gdzie go szukać wole zobaczyc czy on wogóle jest czy czasem nie przełożył mi poprzedni właścieciel tylko kierownicy z joystickiem i przycisku wraz z kontrolką... :/ nie masz moze jakiegos schematu w któym widać układy tempomatu lub linka?

n3000 
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Wysłany: 19-01-2010, 10:58   

schemat jest w serwisówce, a komputer od tempomatu znajduje się po stronie pasażera na pionowej sciance pod schowkiem schowany za wykładziną (po prawej stronie auta w okolicach zawiasu drzwi)

Odpowiedz do tematu