[XX-92]Galant E3xA i starsze - Pmóżcie nie chce odpalić 1,8 1990r.
mentor88 - 22-11-2008, 00:16 Temat postu: Pmóżcie nie chce odpalić 1,8 1990r. Mam problem auto niechce odpalić jak ustawiam wuprzedzenie na 5 stopni a wałek rozrządu aby spotkały się znaczniki ja wykmę swiecę i wsadzę przewody do 1 to rozdzielaczem kiedy nim wolno poruszam mogę wyczajć moment kiedy pojawia się iskra ale kiedy szybko nią poruszę iskra pojawia się po sekundzie a nawet może trochę dłużej. Pomóżcie mi bo już totalnie zgłupiałem. Nie wiem czy to jest normalne a i w jakiej kolejności kable podłączyć dzięku z góry.
Hubeeert - 22-11-2008, 01:03
1-3-4-2 kolejność odpalania cylindów
Ustaw wszystko na znaki - w dziale downloads masz service manual do swojegi silnika.
Musi być dobrze.
mentor88 - 22-11-2008, 09:54 Temat postu: aparat zaplonowy czy to jest normalne z ta iskra ? dobra a jak ustawic aparat zaplonowy. jak wklada go sie do silnika.
Maretzky85 - 22-11-2008, 10:07
Nie chciałbym być nie miły i w zasadzie chciałem pomóc, bo to akurat silniki w których się orientuje, ale powiem szczerze, po przeczytaniu pierwszego postu kompletnie nie rozumiem o co chodzi ... żadnej gramatyki, przecinków czy czegokolwiek...
Wkładanie do silnika jest banalnie proste, po prostu wkładasz zębatką w stronę głowicy w otwór. Musisz tylko ustawić aparat na znaczniki i wkładać tak, żeby znaczniki na aparacie zapłonowym były na górze.
mentor88 - 22-11-2008, 10:58 Temat postu: jeszcze raz ustawiam wyprzedzenie 5 kolo rozrzadu znaczniki síe spotykaja wkladam aparat zablokowany pod pinam wszystko i nic iskra jest paliwo itd. w ustaw. jak wyzej kiedy wyjmuje przewod 1 wkładam swiece szybko rusze apapatem na on zaplon to iskra pojawia síe z opozniem ok 1 sekundy.
Maretzky85 - 23-11-2008, 16:33
Zacznij proszę stosować interpunkcję bo ciężko coś zrozumieć z tego co piszesz.
Przede wszystkim Jak znaczniki się spotykają to chyba tłok jest w górnym położeniu więc nie ma wyprzedzenia czyli 0 stopni powinno być. I w takim położeniu wkładasz aparat zapłonowy, dopiero po odpaleniu silnika ustawiasz wyprzedzenie zapłonu.
U mnie przynajmniej tak było jak składałem silnik.
|
|
|