To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - Zegary - jak zdjąć wskazówki

Anonymous - 29-05-2006, 18:53
Temat postu: Zegary - jak zdjąć wskazówki
Rozebrałem deske i nie moge zdjąć wskazówek od zegarów co uniemożliwia mi zdemontowanie zegarów w celu wymiany na białe--starałem sie jes podważyć i nie chcą zejść.Czy są one jakoś zblokowane, odkręca sie , czy trzeba użyć siły!!!
:(

Anonymous - 29-05-2006, 18:58

Trzeba użyć siły, ale z umiarem. I najlepiej nie podważać, a ciągnąć w górę. Przy okazji pomaluj wskazówki na inny kolor, bo białe będą prawie niewidoczne.

Edit:
Kiedyś opisywałem tę operację tu
Dotyczyło wprawdzie CA0, ale w CJ0 odbywa się to analogicznie

Anonymous - 29-05-2006, 19:24

Dzięki wielkie przy okazji rozwiązała mi sie druga sprawa z opadającą wskazówką!!! Dzięki pozdrawiam!! A może wiesz jak zdjąć pokrętła od ogrzewania i ustawienia gdzie ma dmuchać i z jaką siłą!!
Anonymous - 29-05-2006, 19:39

stankiew napisał/a:
A może wiesz jak zdjąć pokrętła od ogrzewania i ustawienia gdzie ma dmuchać i z jaką siłą!!
Same pokrętła czy cały panel? Po co chcesz to rozbierać? Nie wiem, jak jest w CJ0, ale w CA0 to sporo zabawy z tym jest...
Anonymous - 29-05-2006, 19:42

Chce wymienic kolor żeby był taki jak zegarów- pozatym przepaliły sie żarówki i chce wymienić -- wiem że może być dużo roboty ale myślałem ze sa na zaciski
Anonymous - 29-05-2006, 19:45

Panel centralny powinien być na zaciski - możesz spróbować delikatnie podważyć. Zanim jednak to zrobisz, spróbuj się dostać przez schowek. Metoda mniej kolizyjna i szybsza :)
Anonymous - 29-05-2006, 20:01

ok dzięki za pomoc!!! zobaczymy co da sie zrobić!!!

[ Dodano: 08-01-2007, 11:59 ]
to ja mam pytanie. U mnie też nie ma mozliwości zdjąć wskazówek. Darowałem sobie. Ale teraz wskazówka od obrotów zaczyna szalec tak jak by sie gdzies poluzowała i skacze od 0 o 8 w kilka mili sekund. dzieje sie tak od czasu do czasu prze kilka minut.

Czy to znaczy ze rozwaliłem silniczek który jest z tyłu??