|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zegary - jak zdjąć wskazówki |
Autor |
Wiadomość |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 18:53 Zegary - jak zdjąć wskazówki
|
|
|
Rozebrałem deske i nie moge zdjąć wskazówek od zegarów co uniemożliwia mi zdemontowanie zegarów w celu wymiany na białe--starałem sie jes podważyć i nie chcą zejść.Czy są one jakoś zblokowane, odkręca sie , czy trzeba użyć siły!!!
|
Ostatnio zmieniony przez josie 16-09-2006, 15:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 18:58
|
|
|
Trzeba użyć siły, ale z umiarem. I najlepiej nie podważać, a ciągnąć w górę. Przy okazji pomaluj wskazówki na inny kolor, bo białe będą prawie niewidoczne.
Edit:
Kiedyś opisywałem tę operację tu
Dotyczyło wprawdzie CA0, ale w CJ0 odbywa się to analogicznie |
|
|
|
 |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 19:24
|
|
|
Dzięki wielkie przy okazji rozwiązała mi sie druga sprawa z opadającą wskazówką!!! Dzięki pozdrawiam!! A może wiesz jak zdjąć pokrętła od ogrzewania i ustawienia gdzie ma dmuchać i z jaką siłą!! |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 19:39
|
|
|
stankiew napisał/a: | A może wiesz jak zdjąć pokrętła od ogrzewania i ustawienia gdzie ma dmuchać i z jaką siłą!! | Same pokrętła czy cały panel? Po co chcesz to rozbierać? Nie wiem, jak jest w CJ0, ale w CA0 to sporo zabawy z tym jest... |
|
|
|
 |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 19:42
|
|
|
Chce wymienic kolor żeby był taki jak zegarów- pozatym przepaliły sie żarówki i chce wymienić -- wiem że może być dużo roboty ale myślałem ze sa na zaciski |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 19:45
|
|
|
Panel centralny powinien być na zaciski - możesz spróbować delikatnie podważyć. Zanim jednak to zrobisz, spróbuj się dostać przez schowek. Metoda mniej kolizyjna i szybsza |
|
|
|
 |
stankiew [Usunięty]
|
Wysłany: 29-05-2006, 20:01
|
|
|
ok dzięki za pomoc!!! zobaczymy co da sie zrobić!!!
[ Dodano: 08-01-2007, 11:59 ]
to ja mam pytanie. U mnie też nie ma mozliwości zdjąć wskazówek. Darowałem sobie. Ale teraz wskazówka od obrotów zaczyna szalec tak jak by sie gdzies poluzowała i skacze od 0 o 8 w kilka mili sekund. dzieje sie tak od czasu do czasu prze kilka minut.
Czy to znaczy ze rozwaliłem silniczek który jest z tyłu?? |
|
|
|
 |
|
|