Car Audio - Głośniki PIONEER TS-G1303i w drzwiach
Anonymous - 02-12-2008, 14:57 Temat postu: Głośniki PIONEER TS-G1303i w drzwiach Kupiłem głośniki PIONEER TS-G1303i i zamontowałem je w drzwiach mojego colta CJ0. Odczuwam jednak, że brakuje w nich basu. Jest jakaś możliwość wzmocnienia niskich tonów ? Może jakieś wygłuszenie drzwi ? Nie znam się na tym, jestem zupełnym laikiem w tych sprawach, dlatego każda porada będzie dla mnie bardzo przydatna
Anonymous - 02-12-2008, 16:47
podsumowując:
*kupiłeś tandetę
*nie będzie tam basu bo to 13cm
*wytłumienie pomaga jeżeli przetworniki chociaż przenosiłyby najniższe pasmo,
ale i tak poprawne wytłumienie kosztuje 2-5 razy wiecej niż te głosniki
Serek - 02-12-2008, 17:14
Likasso napisz chociaż jakie radio masz. Podłączyłeś je na przewodach OEM czy nie? Cokolwiek więcej prosimy.
archi_voo - 11-03-2009, 00:50 Temat postu: Re: Głośniki PIONEER TS-G1303i w drzwiach
Likasso napisał/a: | Kupiłem głośniki PIONEER TS-G1303i i zamontowałem je w drzwiach mojego colta CJ0. Odczuwam jednak, że brakuje w nich basu. Jest jakaś możliwość wzmocnienia niskich tonów ? Może jakieś wygłuszenie drzwi ? Nie znam się na tym, jestem zupełnym laikiem w tych sprawach, dlatego każda porada będzie dla mnie bardzo przydatna |
Z 13tek nigdy nie będziesz miał basu... Przetwornikiem basu jest subwoofer. W colcie najlepsza konfiguracja bez dużego natężenia pracy to 2-drożny odseparowany zestaw płytkich 16cm (nie 16,5 bo tu już potrzeba przeróbek) do tego sub w bagażniku (nawet aktywny jakiś tani) i tyle. Alternatywą suba będą 6x9 albo 20cm w tylnej półce ale wg. mnie to łagodnie mówiąc półśrodek.
|
|
|