To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [3.0 V6] Nie wkręca się na obroty

Janusz - 03-01-2009, 17:01
Temat postu: [3.0 V6] Nie wkręca się na obroty
Witam wszystkich serdecznie zaczynam dopiero z forum i mam pewien problem Pajero 3.0 V6 90 rok ma następujące objawy słabo odpala właściwie nie zapala przez pierwsze kilka razy „kręcenia” a potem powoli zaczyna zapalać jak zapali to chodzi równo, ale po dodaniu gazu nie wkręca się na obroty ( objaw jak przy zimnym silniku gaźnikowym jak mu się doda do końca to gaśnie a podczas „pompowania” gazem się wkręca)

Napiszę, co wymieniłem to odpadną niektóre odpowiedzi
- Kopułka
- Palec
- Przewody
- Świece
- Cewkę podpinałem od innego jest ok.
- Wtryskiwacze
- Filtry (paliwa powietrza)
- Podkładałem inny komputer i sterowanie pompy i zapłonu.
- Przepływomierz
Zapłonu nie sprawdzałem, ale się nie przestawił.
Naprawdę już mam go dość, jeśli ktoś miał taki przypadek lub wie, co z tym zrobić proszę pomóżcie.

zbyszekm2 - 03-01-2009, 17:39

prawdopodobnie wtryski, albo pompa w zbiorniku daje za
małe ciśnienie.

Janusz - 03-01-2009, 17:44

Wtryski są wymienione pompka daje ok. bo sprawdzałem daje 3 b. zastanawiam sie tyko nad jej wydajnością
haosen - 06-04-2009, 14:40

Mam taki sam problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Mógłby ktoś napisać co i jak ????
Anonymous - 06-04-2009, 15:51

Może silniczek krokowy i przepustnica :wink:
Janusz - 06-04-2009, 16:47

Jeszcze nić nie podziałałem troche mnie nie było 604792260 silnik krok. i przep. jest zmieniona
Gene - 28-05-2009, 09:56

Janusz czy te wymienione czesci sa nowe czy uzywane? Moze jednak wymiana nie zalatwila sprawy. Jestes pewny, ze wstawiles calkowicie sprawne?

p.s. popraw sobie nazwe auta w profilu. :wink:

Mighn - 28-05-2009, 12:01

sprawdź czujnik obrotów wału (nie wiem gdzie on w tym silniku jest - ale jest na 100%) najlepiej podepnij pod oscyloskop - musi dawać ładny czysty sygnał bez względu na obroty, sprawdź silnik krokowy, sprawdź czy nie przytkało gdzieś przewodów paliwowych (głównie powrotnych) a jak to nic nie da to zostaje jeszcze czujnik temperatury silnika (może teoretyczni informować komp że masz gorący silnik)
Janusz - 29-05-2009, 07:25

Witam wszystkich okazało się że nowa pompka paliwa daje wystarczające ciśnienie ale nie ma wydajności po wymianie na oryginal jest ok
richat - 30-05-2009, 18:21

mam podobne problemy z tym ze w 3,5
bylem na ASO i komp wykazał przepływomierz powietrza
wogóle to świeci Ci check engine??