To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] nie chce zapalić

pawel-krol - 07-01-2009, 16:26
Temat postu: [Cari 1.6] nie chce zapalić
Witam
w innym temacie pisalem że mam problemy z obrotami bo skaczą i wogole ale ostatnio to olalem dopuki dało sie jazdzić.caly czas myślałem ze to coś z ladowaniem.ale teraz mam większy problem.samochod zaqczoł slabo palić ale myśle że to przez mrozy a on ma już swoje latka-obiecalem sobie że jak całkiem przestanie gadać(tzn chociaż raz sie zdarzy że mi nie odpali) to kupie nowy.Stalo się to dzisiaj-ale najlebsze że kolo poludnia poszlem ją tak profilaktycznie odpalić żeby potem nie bylo niespodzianki no to po kilkusekumdach kręcenia zagadała pochodzila chwile i ją zgasiłem,teraz poszedłaem to nie odpala-słychać tylko pompke paliwa że kręci.Napewno to nie aku bo wszystkie urządzenia światla nawiewy i tp dzialają poprawnie nie tak jakby brakowało pradu czy co. Podejrzewam że padl może jakiś bezpiecznik ale nie mam pojecia jaki i gdzie go szukać.POMOCY!!!

siwek - 07-01-2009, 17:03

lepiej sprawdz fajkocewki jeśli je masz lub kable...

w zeszłym roku na mrozie od ok -5 stopni już mi nie chciał zapalać a kręcił i wszystko działało a teeraz po wymianie fajkocewki to nawet przy -24 zapalił

pawel-krol - 07-01-2009, 17:41

ale rozrusznik nie kręci tylko słychać pompke
Piwor - 07-01-2009, 17:49

Ktos pisał, aby sprawdzić styki na rozruszniku bo ponoć czasem mogą zaśniedzieć. Ponoć lubi się tam zbierać wilgoć. Sprawdź, nic się nie stanie, a może pomoże.
kilim - 07-01-2009, 20:14

doładuj akumulator lub odpal na kable
nawiewy etc
nie potrzebują tyle prądu co rozrusznik
jak robisz małe przebiegi to w takiej temperaturze jest niedoładowany

major - 07-01-2009, 20:21

może szczotki rozrusznika sie koncza albo wieszaja
pawel-krol - 08-01-2009, 15:14

major napisał/a:
może szczotki rozrusznika sie koncza albo wieszaja

rano ponownie prubowałem i nawet nie zakreciłe t teraz zapaliła z pierwszego
tylko znowu te obroty spadły na benzynie na rozgrzanym sjakieś 500 ma a jak przelączam na gaz to jest takie szarpnięcie jakby na chwile palkiwa nie dostała i tez 500.

Anonymous - 11-01-2009, 21:05

obstawiam rozrusznik
pawel-krol - 17-05-2009, 15:23

od ostatniego wpisu auto paliło bez problemu dlatego zapomniałem o temacie ale problem wrucił.
wiem już ze to rozrusznik tylko co dokładniej-cewka czy szczotki? czy aby wymienic szczotki trzeba demontować cały rozrusznik?bo dostep jest mizerny...

adaśko - 17-05-2009, 15:49

ja w swojej cari od dolu jakos wyjolem caly rozrusznik jak szczotki wymienialem wiec da sei to napewno zrobic tylko trzeba wprawnych rak