Sigma/Diamante Ogólne - gdzie znalesc oznaczenie silnika i skrzyni biegow??
chomik_1988 - 21-01-2009, 12:35 Temat postu: gdzie znalesc oznaczenie silnika i skrzyni biegow?? Witam. Potrzebowal bym znalesc oznaczenie skrzyni bo musze wymienic olej oraz filtr ale nie wiem jakie jest oznaczenie skrzyni. A przy okazji chcial bym sie tez dowiedziec jaki numer silnika jest. gdzie i jak je odnalesc??
Bulwa - 21-01-2009, 12:48
Witam nr skrzyni powinien być na tabliczce na wewnętrznej stronie maski obok zamka-u mnie tak jest,a nr silnika jest na łączeniu silnika ze skrzynią -gdy spojrzysz z góry obok korka wlewu oleju powinieneś go widzieć,nr silnika jest też na tej tabliczce pod maską.
wojtas - 21-01-2009, 12:55
Według manuala wygląda to tak:

Czsami to, co jest na tabliczkach nie pokrywa się z tym co, jest na poszczegulnych podzespołach.
lukasz12 - 21-01-2009, 14:04 Temat postu: Re: gdzie znalesc oznaczenie silnika i skrzyni biegow??
chomik_1988 napisał/a: | Witam. Potrzebowal bym znalesc oznaczenie skrzyni bo musze wymienic olej oraz filtr ale nie wiem jakie jest oznaczenie skrzyni. A przy okazji chcial bym sie tez dowiedziec jaki numer silnika jest. gdzie i jak je odnalesc?? |
Oznaczenie jest na tabliczce która jest przynitowana do maski ale wiele z niej nie odczytasz bo bedzie to F4A33 w przypadku automatu. Skrzynki maja jeszcze rózne podwersje to sie da sprawdzć w katalogu jak podasz VIN . Jeśli chodzi o filtr pytaj o skrzynie F4A33 - to praktycznie jedyny model skrzyni montowany w Mitsubishi z poczatku lat 90.
chomik_1988 - 21-01-2009, 14:30
Wielkie dziekie za szybka pomoc. juz wiem gdzie bede szukal pomocy w przyszlosci.
Piwor - 22-01-2009, 06:19
To jest jeden z celów istnienia klubu i forum.
|
|
|