[96-02]Colt CJ0 - jaki zalozyc filtr powietrza
mitsu B - 26-01-2009, 13:41 Temat postu: jaki zalozyc filtr powietrza witam,
kupilem swojego Colta w listopadzie i od tego czasu nie wymienialem w nim nic jeszcze,
wymiana napewno obejmie filtr powietrza jednak nie chce zalozyc standadowego,myslalem o filtrze stozkowym firmy K&M, pytanie tylko,czy moge go zastosowac w swoim Colcie,
prosze o rade,
pozdrawiam.
Kaleid - 26-01-2009, 14:05
Założyć można, pytanie tylko: po co? Wymiana samego filtra powietrza nie daje żadnej zauważalnej poprawy osiągów.
Marcin-Krak - 26-01-2009, 14:37
mitsu B, poczytaj sobie może ten temat: http://forum.mitsumaniaki...filtr+powietrza
Polecam zapoznać się również z Instrukcją Obsługi Forum i zaprzyjaźnić się z szukajką
mitsu B napisał/a: | kupilem swojego Colta w listopadzie i od tego czasu nie wymienialem w nim nic jeszcze, |
Moją propozycją zamiast szukać czegoś do wymiany "na siłę" zacznij od rozrządu
mitsu B - 26-01-2009, 16:17
Marcin-Krak napisał/a: | mitsu B, poczytaj sobie może ten temat: http://forum.mitsumaniaki...filtr+powietrza
Polecam zapoznać się również z Instrukcją Obsługi Forum i zaprzyjaźnić się z szukajką
mitsu B napisał/a: | kupilem swojego Colta w listopadzie i od tego czasu nie wymienialem w nim nic jeszcze, |
Moją propozycją zamiast szukać czegoś do wymiany "na siłę" zacznij od rozrządu |
super,dzieki,
jestem na forum od paru godzin,dopiero sie rozkrecam,na przyszlosc bede pamietal jak szukac.
Co do samego tematu to widze ,ze lepiej faktycznie kupic standard i nie kombinowac,
moze chociaz doradzicie mi na co zwrocic uwage przed wymiana?
Anonymous - 26-01-2009, 17:26
mitsu B napisał/a: | moze chociaz doradzicie mi na co zwrocic uwage przed wymiana? |
Hmmm w sumie to na nic Kupujesz filtr, wyjmujesz stary i zakladasz nowy No moze po wymianie zobacz czy nie zalozyles krzywo filtra i czy nie ma zadnych szczelin
Miroslaw1305 - 26-01-2009, 17:34
a może tak wymień -olej w silniku ,filtr powietrza , filtr paliwa oraz jak nie masz pewności co do wymiany rozrządu to na pierwszym miejscu .Przy wymianie oleju także filtr oleju .
Qbatcz - 26-01-2009, 18:02
jeżeli chodzi o filtr paliwa to kolega w swoim colcie w tą sobotę wymieniał wkładkę na sportową firmy K&N i robił testy na hamowni i doszło mu 2,7 KM przy znacznej poprawie osiągów w średnich zakresach... jeśli chcecie mogę jutro wrzucić skany
jeśli chodzi o filtr stożkowy to rzeczywiście może nastąpić spadek mocy ponieważ musi być doprowadzony dolot zimnego powietrza... sam będę wymieniał filtr na ten sam.
a u siebie zauważyłem znaczną poprawę po wymianie świec, oczywiście NGK
mitsu B - 26-01-2009, 18:15
Qbatcz napisał/a: | jeżeli chodzi o filtr paliwa to kolega w swoim colcie w tą sobotę wymieniał wkładkę na sportową firmy K&N i robił testy na hamowni i doszło mu 2,7 KM przy znacznej poprawie osiągów w średnich zakresach... jeśli chcecie mogę jutro wrzucić skany
jeśli chodzi o filtr stożkowy to rzeczywiście może nastąpić spadek mocy ponieważ musi być doprowadzony dolot zimnego powietrza... sam będę wymieniał filtr na ten sam.
a u siebie zauważyłem znaczną poprawę po wymianie świec, oczywiście NGK |
te swieczki to jakis specjalny model?
ogolnie nie nazekam na osiagi predkosci i spalanie ale chce powymieniac w nim wszystko co sie da,prawda jest taka ,ze nie mam duzej orientacji w tej dziedzinie,nie chce tez zeby ktos probowal "wciskac mi kit" kiedy pojade do mechanika.
auto bylo sprowadzone z niemiec,jezdzi bez zarzutow ale wiecie jak to jest...
Marcin-Krak - 26-01-2009, 18:19
mitsu B, polecam lekturę Forum, pomoże Ci w tym: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=17006
Qbatcz - 26-01-2009, 18:33
mitsu B napisał/a: |
te swieczki to jakis specjalny model?
|
nie, te świece są dedykowane do tego modelu i są najlepsze a poprzedni właściciel dał jakiś szajs.. więc warto wymienić wszystkie te rzeczy które powinno się wymieniać po zakupie i nie oszczędzać mnie zwłoka kosztowała 700zł...
Anonymous - 27-01-2009, 00:21
Qbatcz napisał/a: | mnie zwłoka kosztowała 700zł... |
a co Ci sie stalo?? pekl Ci pasek?
Qbatcz - 27-01-2009, 06:17
SlaVkoEg napisał/a: |
a co Ci sie stalo?? pekl Ci pasek? |
wypluł świece... chyba niedokręcona była, a myślałem że może ma luzy na zaworach...
i przy pewnym wyprzedzaniu zaczął się dusić... okazało się że do domu dojechałem na 2 garach bo wypluwając świece spalił mi fajkocewkę...
mitsu B - 28-01-2009, 15:55
chce wymienic rozrzad w tym miesiacu tylko wczesniej chcialbym znac koszt tej "operacji",
mozecie mi powiedziec ile to mnie-wiecej bedzie kosztowac?
cactooz - 28-01-2009, 17:17
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=32149 tu masz ceny części, a mechanicy biorą różnie, u nas zaczynają od 100,00.
Szukajka powinna wyrzucić jeszcze sporo info na temet rozrządu, zajrzyj też do działu warsztat.
Qbatcz - 28-01-2009, 17:22
mitsu B napisał/a: | chce wymienic rozrzad w tym miesiacu tylko wczesniej chcialbym znac koszt tej "operacji",
mozecie mi powiedziec ile to mnie-wiecej bedzie kosztowac? |
jak się dowiadywałem to u "pana juzka" w przydrożnym warsztacie 200zł +części
w serwisie aut japońskich 380zł + części ale się chłopaki znają...
rozbicie jest ale może ktoś z forum pracuje w jakimś warsztacie więc można by się dogadać jeśli nie, to ja wybieram opcję za 380 i mieć problem z głowy...
ps. pasek + rolka = ok 300zł w japparts, 180 allegro - te same części!!
|
|
|