Carisma - Ogólne - Brak ładowania akumulatora
kubazzz - 30-01-2009, 12:08 Temat postu: Brak ładowania akumulatora Witam,
wczoraj przy skręcaniu w mał± uliczkę nie zauważyłem dziurska i prawym przednim kołem dosyć mocno spadłem. W nic nie uderzyłem. Po tym zdarzeniu jak miałem uruchomiony silnik, to paliła mi się czerwona kontrolka z akumulatorem. PrzejeĽdziłem tak jeszcze trochę i auto mi padło(brak pr±du). Po kilku minutach próbuje odpalić i wszystko grało super, tylko znowu po kilku minutach auto padło.
Mógł się jaki¶ kabel poluzować, ale ja bardzo nie widze, żeby co¶ wisiało, a alternator nie s±dze, żeby mógł się od dziury popsuć.
Może jest jaki¶ sposób, żeby sprawdzić, czy alternator działa?
Piwor - 30-01-2009, 12:09
Nie wiem, czy to możliwe, ale może szczotki się podwiesiły?
kubazzz - 30-01-2009, 17:35
Szczotkotrzymaki(czy jako¶ tak) się zablokowały. Aby to naprawić trzeba było... stukn±ć czym¶ alternator.
[ Dodano: 02-02-2009, 11:42 ]
A może to być oznaka, że szczotki się kończ±? Bo co jaki¶ czas zapala mi się kontrolka aku i nie ma ładowania, czym¶ stukne alternator i znowu ładuje.
[ Dodano: 02-02-2009, 19:40 ]
No i już wogóle mi nie ładuje... Na jutro umówiłem się z kumplem mechanikiem wymienimy szczotki(przynajmniej zajrzymy do nich, bo może się poblokowały)... Aj ta moja Cari ma humorki, tak to już z dziewczynami bywa...
[ Dodano: 03-02-2009, 00:29 ]
Denerwuj±ce, że nie można usun±ć swojego posta, wtedy bym wszystko skopiował i by pokazało się, że jest nowy wpis, bo tak to nikt nawet nie wie, że ja co¶ dopisałem...
|
|
|